Silly via två händelser i sociala medier & skiss på tänkbara PP-enheter då vi redan nu har många PP-specialister klara eller kanske på G

Myrenberg och Kruse är bägge så värda att få 40 matcher som uttalad starter i någon allsvensk klubb. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Avdelning silly i kvadrat: Om vi ska tolka tydliga signaler i sociala medier finns indikationer att Ludvig Jardeskog är extremt nära VIK. Samt att Jesper Myrenberg kanske känns lite längre ifrån klubben.

Angående målvaktssituationen är det bästa för både Myrenberg och Emil Kruse att få spela 40 matcher som en uttalad starter. Bägge är så bra och bägge förtjänar verkligen det.

Om de lämnar VIK är det åter mycket skickliga spelare VIK blir av med. Det innebär alltid att man riskerar att ångra sig eller att det biter en i svansen. Men samtidigt kan man behövt bereda eventuellt rum för en husköpare i Köping…

***

Sillytiden är mogen för att våga snacka kring möjliga PP-formationer. Det är särskilt intressant då PP var det stora sänket 2020-2021. Nedan är grova spekulationer, bloggens läsare är säkert smartare än undertecknad och kan nog leverera mer insiktsfulla skisser. Men ändå:

PP1

  • Svensson – Mr X – Immo
  • Zetterberg – Gunnarsson

Här finns en unik möjlighet att ha två så skickliga distansskyttar som Zäta och Gunnarsson i samma PP. En NHL-meriterad scout bloggen talade med menade ju att om VIK kan hitta en vass leftad playmaker (vilken man redan troligen gjort i bland andra Anton Svensson) kommer VIK få ett av seriens bästa PP.

Att försvara mot två sådana högerfattade distanskanoner som Z och DG måste vara en mardröm, och då har vi inte ens nämnt att även Svensson och en sådan som Tor Immo (om han kommer) är mycket skickliga skyttar (och passningsspelare) även de.

Vågar vi drömma (med risk för att jag blir anklagad över att ha hamnat helt uppe i det blå) om att VIK kan få en sista tur med Niklas Olausson? Den snart 35-årige puck- och passningsmagikern kan få lämna Luleå, och frågan är hur heta övriga SHL och utlandet är på en spelare i den åldern? Men HV71 lägger nog in en hård stöt mot smålänningen…

Annars finns alternativet att VIK tror på att Filip Karlsson kan växa och driva en PP-lina från centerplats. Men det verkar som VIK-ledningen blivit allt mer osäkra på det i takt med att poängen uteblivit för allroundcentern.

PP2

  • Lavoie – Frycklund – Lunsjö
  • MolldénJansson

PP2 ser också oerhört potent ut. Alexander Molldén (om han eller liknande högerfattad stark skytt kommer) vann PP-ligan för mål av backar 20/21. Jansson, om han stannar, vet vi vad han kan, men kanske orättvist med PP2?

Lavoie (om han eller liknande kommer) är en högerfattad PP-specialist som kan lägga mackor ”genom” skridskor och blad till övriga, dock lite av en lyxlirare kanske.

Frycklund (om han kommer) är så skicklig att transportera och täcka puck långa sträckor och ingångarna blir därmed så mycket enklare, vilket var ett stort problem senaste säsongen.

***

Nu väntar en ny spännande sillyvecka. Med tanke på starten av denna silly är varje dag en potentiell fest nu…

1 svar

  1. Pelle skriver:

    Ja tack till Olausson och Frycklund. Olausson är visserligen något gammal men han har knappast försämrat spelsinnet och passningarna. Skulle inte vilja ha honom i en konkurrent. Han kan betyda oerhört mycket för sitt lag.
    Karlsson har ju hittills drällt för mycket med pucken. Det håller inte i PP. Håller inte 5v5 heller för den delen. Han verkar ha haft svårt att vänja sig med sin nya roll. Kapacitet borde ju finnas.