Jimmie Jansson efter Björklöven och inför kvalet mot Södertälje, Troja & Huddinge & Co.

Jimmie Jansson har tagit kliv. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jimmie Jansson har tagit kliv. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jimmie Jansson utvecklades under säsongen och fick femte mest istid i laget på slutet av Allsvenskan. Bloggen fick en intervju med backen:

Hur ser du på säsongen i stort som gick i Allsvenskan? Vad var bra och vad kan bli bättre?

– Vi hade en ganska tuff start på säsongen. Det man fokuserar på är ju det spelet vi visade efter nyår, alltså att ta med sig det. Det blev mycket bättre och vi vann betydligt mer.

Vad specifikt gjorde ni bättre efter nyår som ni tar med er?

– Vi höll oss till att göra samma saker på ett bättre sätt. När vi vann lite mer matcher fick vi också ett bättre självförtroende som lag. Det gjorde mycket för oss som grupp tror jag. Bra målvaktsspel tillsammans med ett bra försvarsspel var viktigt och en bidragande orsak att vi gick bättre efter nyår.

Hur ser du på din egen säsong personligen i serien? Vad var bra och vad kan bli bättre?

– Det tog sig om man säger så. Vi hade som sagt en tuff start och då blir det oftast att man fokuserar på det defensiva spelet. Jag kände att jag utvecklades mycket där.

– Offensiven kom nu mot slutet, samt mer självförtroende, säger skottglade Jimmie som var trea i lagets totala poängliga med 2+3 de sista tio matcherna. Jag har försökt att bli mer komplett som spelare.

Hur upplevde du sista matchen mot Björklöven? Hur reser sig man från en sådan smäll på bästa sätt?

– Det var jättejobbigt att förlora den matchen. Inget snack om saken. Men det är ju historia nu. Det är så man får tänka, titta framåt! Det kan såklart vara tufft att gå vidare efter en sån förlust men att titta framåt är viktigt. Den matchen är förbi nu, vi fokuserar på nästa utmaning.

Hur har ni tränat sedan omstarten och vad är fokusområden nu fram till kvalet?

– En del saker har man nu tid att slipa på. Vissa andra delar ska vi bygga vidare på. Det är ingen speciell förändring vi gör nu, men vi ska ta dessa veckor på bästa sätt och utvecklas ännu mer som lag.

Hur känns kroppen efter så mycket matcher i februari? Ska ni träna ner er ett tag nu?

– Såklart har man lite skavanker, som det ska vara i slutet på en säsong. Viktigt att träna på bra och hålla bra fokus på träningarna. Träna ner oss vet jag inte, men man har ju såklart chansen nu att gnugga på lite hårdare. Man kan ha lite längre ispass med mera.

Vilka nycklar ser du för att lyckas mot lagen från Ettan?

– Att spela vår hockey. Fokusera på vårt. Framförallt ett hårt jobb och att våga vinna. Vi kommer vara laddade!

***

Huddinge förlorade första finalen mot Troja om en direktplats till kvalserien. Det verkar var ganska jämna lag och Huddinges tränare nämnde bland annat att Troja har spelskickliga backar.

VIK hade en delegation på plats som scoutade. Den nya VIK-ledningens första säsong blev verkligen ingen smekmånad…

1 Response

  1. Norman N skriver:

    Håller på Västerås och Södertälje. Lycka till!

    Från Västervik