Operation omstart inför Södertälje hemma & scout om Brynäs nye Louie Caporusso

 

Under tisdagen startade VIK om det hela med träning efter smällen i Umeå. Som Leif GW Persson brukar säga: ”Man måste gilla läget”. Det gäller verkligen nu.

Enligt uppgifter är det Södertälje som väntar hemma i match 1 den 23:e mars. Det lär bli en holmgång av sällan skådat slag.

Veteraner som Stefan Gråhns blir hyperviktiga nu. Gråhns uttalande på VIK.se om att ”min viktigaste lärdom av negativa kval är att absolut inte tro att man är bättre än lagen underifrån” verkade komma från hjärtat. Hoppas den insikten sprids i hela laget.

Angående lagets nerver klarade man till synes just det spelet ganska bra i Umeå. Det är kanske en styrka som kommer bli viktig nu. Man startade ju matchen i Umeå riktigt bra trots pressen vilket tyder på bra nervkontroll. Man föll sedan av andra orsaker.

***

Brynäs har värvat forwarden Louie Caporusso från tyska Iserlohn. Så här säger en NHL-meriterad scout till bloggen:

– Hade det tufft i början av säsongen på grund av knäproblem under sommaren. Men var en toppspelare återigen andra halvan, kanske en av de bästa spelarna i ligan.

– Speedig och stark på skridskorna och kan explodera från kanten (”halvsargen”) i anfallszon. Ser bara isen okey. Bra kille utanför isen, alltid i god form, älskar att träna. Fötterna är bättre än händerna men skapar massor offensivt.

David Spina kom från samma lag till SHL och de är jämförbara. Spina är ännu snabbare men Caporusso har bättre händer. Bör vara en bra SHL-spelare, men kanske inte för förstakedjan.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"839128611764514816";s:5:"pDate";s:19:"2017-03-07 15:00:26";}}";

4 Kommentarer

    1. Pelle

      Ja, det förklarar saken. Jag var inte beredd på att de skulle vara så snabba på att värva till nästa säsong. Och när lag ändå gör det (säkert vanligare än man tror) så brukar de hemlighålla dessa tills säsongen är slut.

  1. Pelle

    Jag trodde fönstret stängde 15/2 för alla lag i Sverige.
    Om det är öppet för SHL-lagen så kan ju LIF och Rögle fortfarande förstärka inför kvalet, vilket inte deras motståndare kan.

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto