Jobbigt skadeläge inför Malmö borta efter slaget i Karlskoga; hur kan kedjorna se ut?

Första gången som Oscar Steen åker in som Vik-spelare I ABB-arena.

Oscar Steén (lika som bär med Marcus Söderkvist här va?) måste snabba upp processen att skaka av rinkrosten och producera, då VIK:s forwardssida just nu ser tunn ut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det kändes som nytt ”klassiskt” BIK-möte med en alltid lika absurd blandning av misstänkta filmningar blandat med tjyvsmällar senast. Mikael Frycklund, Jonte Berg och Brock Montpetit åkte alla på skador under matchen men BIK:s Calle Berglund verkade lyckligt nog klara sig.

Frycklund lär bli borta några veckor men Brock och Jonte kan vara närmare spel. Brock fick en smäll i första perioden och fick så ont att fortsatt spel inte var aktuellt.

Lägg till att Marcus Söderkvist fick ett skott på sig hemma mot Karlskrona plus Jeremy Williams frånvaro så blir det lite tunt framåt. Dessutom kan Dustin Johner stängas av efter tacklingen mot BIK, men semestertider på förbundet gör möjligen hela förfarandet osäkert.

Som lök på laxen saknas Robert Lantosi som lirar J-VM. Så beroende på hur man räknar kan VIK sakna 3-7 forwards mot MIF. Vid en förlust kan vi nog slå fast att VIK inte kommer kunna nå pågarna, utan får jaga andraplatsen. Så att matchen är viktig behöver vi knappt nämna.

Om det vill sig illa och Berg, Montpetit, Söderkvist plus Frycklund och Williams saknas blir det kanske till att kalla upp topp-3 från J20:s poängliga i Christopher Mastomäki (10+17 på 25 matcher i J20), Alexander Nilsson-Lindelöf (7+17 på 26 matcher) och Patriks son Lukas Zetterberg (9+13 på 25 matcher).

Positivt är att J20 gjort det väldigt bra och de kan säkert göra ett gott dagsverke även på allsvensk nivå. Då kan kedjorna se ut som följer, typ:

Steen – Johansson – Urbas

Bromé – Johner – Davidsson

Svedlund – Gråhns – Andersson

Mastomäki – Nilsson-Lindelöf – Zetterberg

Om Johner stängs av kanske man även får flytta upp en back som forward. Eller gräva ännu djupare i J20, där en spelare som Simon Engström (7+6 på 25 matcher) kan bli aktuell. Engström var med på försäsongen i A-laget och gjorde absolut inte bort sig.

***

Vi kan hursomhelst redan nu slå fast att den målvakt som står mot Malmö måste göra en mindre bragdmatch om det ska bli poäng…

2 svar

 1. Viktor skriver:

  För ett tag sedan var vi hyfsat överens om att Connys betydelse, eller obefintliga betydelse, inte längre var värt att diskutera. Men visst hade spelgeniet Conny och med sin erfarenhet behövs för att stabilisera upp juniorgänget som nu ställs mot Malmö. Ibland blir handskarna kastade för snabbt.
  Nu gäller det för Bjurö/Fransson att spika igen för att åtminstone bärga en poäng. Håll tummarna!

 2. Stefan W skriver:

  Ett par lån från SHL skulle ju sitta perfekt just nu!
  Annars kanske det går att plocka hem Weiskog och OP från Enköping?
  Ett kul alternativ kan vara att låna hem Kinisjärvi från Sundsvall…
  Ja, hur det än blir så bör NJ plocka in spelare, spelet framöver kommer inte bli mjukare direkt. Fler skador blir det säkert!