Jonte Berg på bussresan hem från den tunga segern i Malmö: ”Vi spelar bra och är spelförande stora delar”

Eddie Davidsson klev fram och satte viktiga 1-1 med en fräckis från bakom kassen precis i slutet av första. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter två raka förluster mot toppkollegorna Karlskoga och Karlskrona tog VIK en, på flera sätt, viktig viktoria mot serieledarna Malmö. VIK vann med 3-2 i Malmö inför hela 8800 åskådare.

Magnifike Robin Jacobsson gjorde 1+1, dessutom mål och assist ur den högre skolan. 28-åringen har nu 15 poäng (ja, lade till en rånad assist) på 20 matcher som back i Gulsvart… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det var även gott om VIK:are på plats som stöttade laget, alla heder till Er som rest de 60 milen enkel resa. Ni hördes genom rutan. All heder till VIK:s fantastiska långresande supportrar. (Själv var jag inte lika bra, då jag missade delar av matchen på grund av släktträff).

Enligt uppgifter startade VIK väldigt bra i första perioden och Eddie Davidsson kunde kvittera precis innan slutsignalen fram till 1-1. I början på andra utökade VIK efter två fina mål av Steen och Jacobssons PP-projektil i krysset.

Oscar Steen blir allt bättre och visade klass med en backhand i nättaket efter en utsökt pass av Robin Jacobsson. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Malmö reducerade dock efter en delikat framspelning av Lehoux till Björn Svensson (där skulle nog även jag gjort mål)…

I tredje perioden var VIK stabila bakåt även om MIF skapade chanser då Fransson var den gamle Fransson igen.

Så säger Jonte Berg om matchen på väg hem i bussen:

– Det var en oerhört skön lagseger. Tycker vi spelade riktigt bra i första perioden och skapar många chanser och är det spelförande laget. De gör ett mål i PP och Eddie lyckas valla in pucken på målvaktens klubba i perioden sista sekund. Ett mycket viktigt och psykologiskt mål, menar Jonte.

– Andra perioden börjar vi också bra och tar tag i spelet. Har ett bra PP och gör två bra hockeymål. Sen drar vi på oss några utvisningar och Malmö har ett vasst powerplay och kan reducera där. Efter utvisningarna skapar de några riktiga kanonlägen men ”Frallan” spikar igen.

– Den tredje perioden tycker jag vi spelar väldigt smart och enkelt. Vi lyckas hålla undan efter lite anstormning ifrån Malmös sida i slutet. En riktigt lagseger!

Hur kändes det för egen del?

– Jag tycker jag gjorde en bra första period med några farliga avslut och fysiskt spel. Våran line skapade bra lägen och hade ett bra samspel. Tycker jag personligen gör en lite sämre andra och tredje period. Får inte riktigt upp farten och tar något felbeslut. Men det viktiga var att laget vann men tycker jag kan bättre.

Hur upplevde du MIF?

– Malmö har bra fart och många offensiva spelare. Men tycker vi får stopp på dem rätt bra. Dom har som oss ett vasst powerplay men tycker vi var lite mer desperata på att vinna.

Skönt på bussen nu va, 60 mil känns lättare efter en seger?

– Ja du! Efter lite mat på bussen hade vi ett mackstopp. Sen sitter man och snackar lite skit. Men nu efter någon timme kollar de flesta på sina datorer eller ipads. Är väl film eller serier de flesta kikar å.

– Sen har vi några trötta killar som kan det här med att sova i bussen. Trötte Erik Andersson och trötte Svedlund (hahaha).

– Så, en skön resa hem ja, säger sympatiske Jonte avslutningsvis.

***

Segern var alltså viktigt på flera sätt. Efter bara en trepoängare tidigare mot topp-3-lagen visade nu VIK upp en moral och vinnarskalle mot bästa tänkbara motstånd.

Att laget också kunde vinna trots manfall visade på bra bredd. Kanske lite synd bara att juniorerna knappt fick spela något, men de får som Filander säger ”kämpa som grisar att bli bäst. För då blir man inte bänkad.”

Västerås tre stjärnor:

1. Fredrik Johansson

2. Jonas Fransson

3. Robin Jacobsson

5 svar

 1. Bostongurkan skriver:

  Filander skrev själv att han tappade rösten efter 3min

 2. PatrikH skriver:

  Filander tappade väl rösten under matchen, kan man anta, inte säkert vi kan dra den slutsatsen eller hur, Bostongurkan?

 3. Bostongurkan skriver:

  Såg att Filander tappat rösten.
  Det verkar som om VIK spelar bättre när Filander är tyst.
  Kanske läge att prova detta i fler matcher!

 4. Viktor skriver:

  Bara att lyfta på hatten! Detta trodde vi inte på efter de senaste bleka insatserna och nu med en decimerad trupp. Laget krigade hela matchen och i samlad tropp!

 5. Bonzon skriver:

  En oväntad lagseger.Attityd och inställning…Tack VIK Hockey.