NHL-back siktar på Sverige/EU och 16 matcher kvar; kanske dags för att rulla tre kedjor oftare?

Freddan är fokuserad som vanligt.

Vinnarblicken. Om VIK tar sig till SHL kommer Freddan Johansson vara en av de största hjältarna. Dominant över hela plan nere i Malmö. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter den på flera sätt viktiga segern i Malmö på lördagen är det dags att blicka framåt mot säsongens sista tredjedel. 16 matcher återstår för VIK. Först väntar AIK hemma den 8:e (utsålt igen?), sedan Björklöven borta den 10:e innan det blir dags för den viktiga hängmatchen hemma mot Rögle den 13:e januari.

Mot Malmö lirade Filander & Mitell med tre kedjor. Med framgång. Och med tanke på att VIK:s annars eminenta fjärdekedja inte producerar offensivt kanske Filander skulle våga köra tre kedjor oftare för att få mer tryck i grejerna?

Givetvis håller det inte i längden, men låt säga att våga gå på tre kedjor då man ligger under i matcher. Tål att tänkas på.

***

Inför transferstoppet den 31:a januari kan NHL-meriterade backen Randy Jones eventuellt poppa upp i Sverige/Europa. Fortfarande bara 32 år ung och med hela 365 NHL-matcher på meritlistan. Inget lag har direkt nappat ännu, vi får se vad som händer. Detta från en mycket pålitlig källa.

***

Centralen fick även några ord från urstarke kapten Per Helmersson om Malmösegern:

– Så jäkla skönt! Jag tycker att vi följde spelplanen riktigt bra, kanske lite för många utvisningar, men det var en del utvisningar som var oturliga.

– Annars så tycker jag att vi var bättre 5-mot-5. Självklart tryckte de på i slutet, men så blir det ganska ofta när de jagar en kvittering. För egen del kändes det okej, men inte mer, säger Per avslutningsvis.