Jocke Fagervall om att tävla varje match och om VIK-fansen: “I botten krävs att man har en övertygelse om att vilja vara bäst”

Centralen fick återigen byta några ord med tillmötesgående VIK-tränaren Jocke Fagervall…

Jocke, för en VIK-supporter var det kul att se att VIK vara laddade direkt från första nedsläpp uppe i Haparanda, trots att man kom från en festlig seger mot Leksand hemma och med tanke på den tama Karlskogamatchen. Vi som sett VIK genom åren har ju märkt att exempelvis Leksand, Rögle och Örebro tävlar alla kvällar. För att bli ett riktigt topplag måste man få in den hungern varje kväll. Kan du berätta om dina tankar lite kring detta, vilka faktorer spelar in? Ingen lätt fråga, men hur mycket rör det fysik, psyket, träningsdos, mental laddning, vad tränarna säger och att man har rätt spelare osv. Jag tror detta blir nyckeln, eftersom toppkapaciteten verkar väldigt hög. Vore kul om du kunde utveckla…

– Ja, du är ju inne på ämnet om att verkligen tävla varje kväll. För att vara ett topplag måste man vid varje träning och match uppträda som ett. Detaljer ska upprepas till goda vanor , det är sånt vi jobbar med. Och att oavsett motståndarens logga ha en stolthet att göra lagets jobb. I grund och botten krävs att man har en övertygelse om att man vill vara bäst, menar Jocke.

Hur noga följer ni NHL och lockoutsnacket? Har du någon “plan B” i huvudet om NHL drar igång, eller tar du det som det lite som det kommer då?

– Vi följer självklart händelserna där borta i media. Angående “plan B” så tycker jag att viktigaste av allt är oavsett vad som händer är att formationerna vi har levererar ett bra spel. Vi har ju ett gäng kanonspelare fortfarande på frånvarolistan av olika anledningar, menar Jocke.

Har du något övrigt du vill berätta för VIK-fansen?

– Ni gör ett grymt jobb på läktaren hemma som borta. Det tackar vi för, säger Jocke avslutningsvis och det är bara för Niklas Koivisto & Co. i VIK Support att ta åt sig äran.

snapEdIT:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snap_isAutoPosted:
1
snapTW:
s:162:"a:2:{i:0;a:2:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}s:0:"";a:1:{s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/RL_3182.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius @beessess Precis, Perra är väl mer en lagbyggare utan större taktiskt djup. Men de andra är kanske intressanta.

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@beessess @VIKFanCentral Perra är väl inte direkt känd som en stor taktiker?

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral Någon typ Perra Johnsson, Penneborn eller Stephan Lundh, tränare med erfarenhet att börja bygga VIKs… https://t.co/FDh6pXyzz7

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@beessess Intressant! Vilka coacher är bäst tycker du och varför?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto