Ingman ska enligt uppgift lämna hastigt och mindre lustigt för Brynäs & snabbkoll tänkbara ersättare på skral marknad

Tar Ingman möjligheten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt MrMadhawk.se väljer nyförvärvet Josef Ingman att omgående lämna VIK för Brynäs. Gävleklubbens nye sportchef Andreas Dackell och andra där verkar lätt fixerade att värva från Västerås och nu blir Ingman den fjärde spelaren Dackell tar över härifrån.

Och eftersom Ingman nyligen värvades från Karlskrona går VIK helt lottlösa. Det enda VIK får är ett skadat lagbygge. Totala pajasregler. Gladast är nog KHK som plötsligt får in runt 450 000 kronor som från ovan samtidigt som VIK:s lagbygge får en rejäl smäll.

Vi får dividera mer om Ingman, dessa sorgliga pajasregler och tappet när det blir officiellt. Men det viktigaste för VIK nu är att Zäta på något sätt lyckas ersätta en offensivt skicklig högerskytt som Ingman.

***

Tyvärr är just bra offensiva rightbackar alltid bland det svåraste (och dyraste) att få tag i. Och nu ska Zäta göra det så här sent. Dessutom behöver ju ersättaren vara en riktigt vass skytt för att lindra tappet av Lukas Zetterberg, så kravbilden är hög.

Tur är att senaste nyförvärvet (Kelsey Tessier) till slut blev en rightare, plus även Erik de la Rose, men bara två rightare gör ingen sommar.

Bloggen gjorde en snabb och högst ytlig koll på några högerfattade offensiva backar som är lediga enligt EliteProspects.com i Europa:

Sedan vet vi ju inte vilka av dessa som redan eventuellt är klara för andra lag men som ej presenterats av olika skäl…

Albin Lindgren var ju inte redo för HA senast i VIK, har dock en bra bössa, men såklart ett långskott. Charlie Dodero imponerade på undertecknad i Tingsryd med kraftfullt och dynamiskt backspel och ska vara sugen på HA igen, Karlskrona var/är intresserade.

Filip Westerlund är en ung talang som redan gjort bra saker i SHL. Martin Stajnoch ska ha ett kanonskott, bra fötter och har varit/är på marknaden i Sverige. Nick Schaus har producerat bra i många ligor tidigare. Mathias Porseland har haft bra säsonger tidigare.

Det finns som sagt lite veteraner, där man noga måste scouta hur hungriga och friska de är. Kollar vi mot AHL/ECHL i Nordamerika finns det massor av lediga rightare, uppemot 150 stycket enligt EP, men de flesta helt oprövade i EU, vilket Zäta inte verkar gilla…

10 svar

 1. Marko skriver:

  Om man ser rent arbetsrättslig i civilsamhället så skulle Ingman ha en månads egen uppsägningstid i de allra flesta kollektivavtal. Så OM han skulle byta arbetsgivare så snart vore ok utanför hockeyn. Sen är jag lika kritisk som alla andra att det finns möjlighet för SHL klubbar att plocka in spelare på kontrakt utan att ge ersättning oavsett om de spelat föregående säsong i nuvarande klubb eller ej.
  Nåja, vi får hoppas att JI tycker att Västerås är en finare stad än Gävle; ) och att minst 1 år i VIK är bäst för honom i dagsläget.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Jävligt märkligt att vik ska bli utan ersättning .kräver hårdare regler mot shl lagen dom gör som dom vill. Jag litar på få Ta och pannanen att dom säkert kan fynda i egna med. Platta är dom inte i Brynäs så ta han inte tillbaks dom låt dom bli sittande på bänken tills dom får sittsår i röven. Vik ska köra som förra säsongen spika en trupp och bygg runt dom .

 3. Pelle skriver:

  Jag blev också impad av Dodero.
  Bra pondus och orkade med mycket istid.

 4. Bolle skriver:

  Fhillip Westerlund såg jag i Frölunda förra säsongen han var bra.
  Offensiv uppsida. Fick lämna för att Frölunda behövde tyngd på backplats o bytte med 100kg Prinz i Timrå.
  Men han gjorde verkligen inte bort sig i shl !

 5. Bozo skriver:

  Köp säsongskort nu så att VIK kan värva klass.

 6. Örjan skriver:

  Nu gör ramsan som klackarna i allsvenskan sjöng i vintras skäl för sig
  SHL HOCKEYMÖRDARE

  • Duncan O'Keefe skriver:

   SHL ”hockeymördar” precis som Hockeyallsvenskan ”hockeymördar” Div. 1 och plockar spelare inför, under och efter varje säsong. SHL i sin tur ”hockeymördas” av NHL, KHL och ibland NLA.
   Det är så systemet fungerar oavsett nivå. Och med tanke på hur bra hockeyn är på samtliga nivåer och hur mycket pengar det också generar för samtliga parter (klubbar och spelare) så är det ju ett system som fungerar.

   • Pelle skriver:

    Dock inga pengar i ett sånt här fall för VIK.
    Kontrakt i HA är inget värda.

    • Duncan O’Keefe skriver:

     VIK får ju ersättning för den lön som betalats ut. Mer ska man väl inte ha när han inte spelat en minut.
     Det jag menade var att systemet levererar större intäkter än någonsin för samtliga parter i stort, inte just vem som får/inte får något i just den här situationen. Och troligtvis plockar VIK inom kort eller under säsongenen någon från Div 1 utan att ersätta dennes klubb. Det finns således alltid ett större perspektiv att se allt i.

     • Pelle skriver:

      Men att VIK får lönekostnaden tillbaka kompenserar ju inte VIK för skadan. Det är det jag menar med att kontrakt är inget värda i HA. Man lär inte hitta någon back av Ingmanklass i div 1 nu tex. Ska man få en back av samma klass som Ingman så blir det förmodligen en klart dyrare lösning än om man fått behålla honom.

      Jag är inte superpåläst när det gäller fotbollen men där tror jag att man förhandlar om en köpesumma mellan klubbarna om man skall köpa loss en kontraktsbunden spelare. Och då blir det en rejäl slant som klubben har chans att hitta en likvärdig spelare för. Övergångssummorna är ju mycket större inom fotbollen. Vigge-pengarna är ju ett exempel på ett system som levererar på riktigt. Inga allmosor och kaffepengar som inom hockeyn.