Ingman ska enligt uppgift lämna hastigt och mindre lustigt för Brynäs & snabbkoll tänkbara ersättare på skral marknad

Tar Ingman möjligheten? FOTO: RUNE ÅHLÉN

10 Responses

 1. Marko skriver:

  Om man ser rent arbetsrättslig i civilsamhället så skulle Ingman ha en månads egen uppsägningstid i de allra flesta kollektivavtal. Så OM han skulle byta arbetsgivare så snart vore ok utanför hockeyn. Sen är jag lika kritisk som alla andra att det finns möjlighet för SHL klubbar att plocka in spelare på kontrakt utan att ge ersättning oavsett om de spelat föregående säsong i nuvarande klubb eller ej.
  Nåja, vi får hoppas att JI tycker att Västerås är en finare stad än Gävle; ) och att minst 1 år i VIK är bäst för honom i dagsläget.

 2. Gurkan 63 skriver:

  Jävligt märkligt att vik ska bli utan ersättning .kräver hårdare regler mot shl lagen dom gör som dom vill. Jag litar på få Ta och pannanen att dom säkert kan fynda i egna med. Platta är dom inte i Brynäs så ta han inte tillbaks dom låt dom bli sittande på bänken tills dom får sittsår i röven. Vik ska köra som förra säsongen spika en trupp och bygg runt dom .

 3. Pelle skriver:

  Jag blev också impad av Dodero.
  Bra pondus och orkade med mycket istid.

 4. Bolle skriver:

  Fhillip Westerlund såg jag i Frölunda förra säsongen han var bra.
  Offensiv uppsida. Fick lämna för att Frölunda behövde tyngd på backplats o bytte med 100kg Prinz i Timrå.
  Men han gjorde verkligen inte bort sig i shl !

 5. Bozo skriver:

  Köp säsongskort nu så att VIK kan värva klass.

 6. Örjan skriver:

  Nu gör ramsan som klackarna i allsvenskan sjöng i vintras skäl för sig
  SHL HOCKEYMÖRDARE

  • Duncan O'Keefe skriver:

   SHL ”hockeymördar” precis som Hockeyallsvenskan ”hockeymördar” Div. 1 och plockar spelare inför, under och efter varje säsong. SHL i sin tur ”hockeymördas” av NHL, KHL och ibland NLA.
   Det är så systemet fungerar oavsett nivå. Och med tanke på hur bra hockeyn är på samtliga nivåer och hur mycket pengar det också generar för samtliga parter (klubbar och spelare) så är det ju ett system som fungerar.

   • Pelle skriver:

    Dock inga pengar i ett sånt här fall för VIK.
    Kontrakt i HA är inget värda.

    • Duncan O’Keefe skriver:

     VIK får ju ersättning för den lön som betalats ut. Mer ska man väl inte ha när han inte spelat en minut.
     Det jag menade var att systemet levererar större intäkter än någonsin för samtliga parter i stort, inte just vem som får/inte får något i just den här situationen. Och troligtvis plockar VIK inom kort eller under säsongenen någon från Div 1 utan att ersätta dennes klubb. Det finns således alltid ett större perspektiv att se allt i.

     • Pelle skriver:

      Men att VIK får lönekostnaden tillbaka kompenserar ju inte VIK för skadan. Det är det jag menar med att kontrakt är inget värda i HA. Man lär inte hitta någon back av Ingmanklass i div 1 nu tex. Ska man få en back av samma klass som Ingman så blir det förmodligen en klart dyrare lösning än om man fått behålla honom.

      Jag är inte superpåläst när det gäller fotbollen men där tror jag att man förhandlar om en köpesumma mellan klubbarna om man skall köpa loss en kontraktsbunden spelare. Och då blir det en rejäl slant som klubben har chans att hitta en likvärdig spelare för. Övergångssummorna är ju mycket större inom fotbollen. Vigge-pengarna är ju ett exempel på ett system som levererar på riktigt. Inga allmosor och kaffepengar som inom hockeyn.