Kan vi få se jämnare insatser över hela säsongen 2012-13?

5 svar

 1. Andreas skriver:

  Onside
  Waltin gjorde väl som de flesta tränare.
  Om det är tekning i anfallszonen så sätter man in hela första femman.

 2. Onside skriver:

  BJ – Tyvärr visar du din okunskap när du säger att Helmersson bara har bra +/- pga första kedjan. VIK spelade varje match med 4 kedjeformationer och 3 backpar vilket enkelt matematiskt betyder att alla backpar spelade med alla forwardskonstellationer….

 3. BJ skriver:

  Att Plus/minus statistiken blir bra när man får spela bakom Wille-Broc-Öberg hela tiden är väl ganska naturligt.
  Det var knappast Helmers förtjänst att trion öste in mål framåt.

 4. Mikael Norén skriver:

  BJ- Visst har Helmersson sina brister, men han är väldigt stark i defensiven, och har ju ändå gjort 43 poäng på sina tre säsonger och har fina +38 på dessa tre säsonger (varav +24 förra säsongen vilket var tredje bäst i ligan). Sådana siffror når man inte upp till om man inte gör något rätt.

  Fler än mig har ansett att Helmer nu varit riktigt bra i playoff två år i rad. Tyvärr har ju många andra lagt ner sig då. Men visst måste Helmer spela inom sina begränsningar och spela enkelt och även börja säsongerna bättre…

 5. BJ skriver:

  Håller med om en del du skriver, men inte om Helmersson.
  Var han bra i playoff? Han är bra i box men resten är inte tillräckligt bra. Han slog särklassigt flest felpass och flest icing förra säsongen, han är helt enkelt för dålig med pucken, ser Helmersson i ett tredje backpar. Tycker det är dags för en ny kapten? Zettergren?