Kan VIK:s fartfantomer utnyttja Oskarshamns något stabbiga backar under McGraths & Co´s tänkta revanschkväll?

Oskarshamn har inte gått så bra. Heta spelare som Squires och något långsamme tänkte toppbacken Zanetti har i viss mån kylts ner. Backsidan har fått kritik för att vara för stabbig.

Sist släppte även målvakten Kroselj några tveksamma returer i förlustmatchen mot AIK. Det är med andra ord ett något kantstött IKO som VIK ställs mot ikväll. På bortaplan har IKO bjudit på en indian varje kväll och sist var det Kristensen som bjöd.

Dock är spelskicklige Arsi Piispanen tillbaka plus såklart Evan McGrath. Tillsammmans med Rodman (ej troligen släkt med Dennis i USA) står de för intellektet i IKO:s anfallsspel.

För VIK:s del borde snabba kvicksilver som Montpetit, Lantosi, Jonte Berg plus nytände Freddan Johansson kunna skrinna ifrån Anton Blomqvist & Co. i IKO-försvaret med jämna mellanrum. VIK har några riktigt snabba forwards nuförtiden.

Kanske kommer även förhoppningsvis snabbe Robin Jacobsson kunna ta någon offensiv utflykt likt då han gjorde ett solomål i ABB för några år sedan.

Sedan kommer äntligen utblommade Micke Frycklund testa IKO-försvaret med sina ”Bulan”-liknande transporter med pucken allt mer tatuerad på bladet.

Luca Caputi kommer trots kanske ömmande och tunga ben svärma kring Fransson och en sådan som Simon Fredriksson måste utnyttja sin storlek för att låsa Lucas snabba och långa armar.

Med andra ord är det uppdukat för en ovanligt festlig och smaklig TV-match i Oskarshamn för att vara oktober. Hoppas VIK-försvaret får tugga i sig en McGrath med god aptit då Evan saltat sig själv lite med beska uttalanden om VIK-ledningen.