Klubbchefen om krisen: ”Det blåser till snabbt men lugnar sig lika snabbt”

– Det blåser till snabbt men lugnar sig lika snabbt, säger klubbchef Anders Eklund till Centralen om den tuffa tiden innan det fina spelet kom som givit fyra raka segrar.

– Men det är tufft att ligga sist när man är tippad i toppen, den beredskapen finns inte riktigt, erkänner den tillmötesgående klubbchefen som alltid snabbt ställer upp på intervjuer.

Hur ser du på affärerna kring Matt Fornataro och Evan McGrath som till slut lämnade VIK för Mora respektive Oskarshamn?

– Det svåraste var ju att de hade förhoppningar om att vara våra toppspelare. Så blev det ju inte riktigt plus att de hade lön därefter.

– Jag tror de lagen tog kontakt. Evan är ju sen tidigare omtyckt och har lyckats bra i Oskarshamn och tränaren i Mora kanske känner Matt sen tidigare. En sådan här värvning bygger ju på att klubben de ska till verkligen tror att det blir bra samtidigt som vi slipper en del av kostnaden för dem, menar Anders.

Hur ser ekonomin ut just nu för ytterligare ett nyförvärv?

– Svårt att svara på, under mina år har det aldrig varit så svårt att prognostisera. Vi kan ju inte garantera att det ska gå bra och skulle vi börja förlora igen går alla rörliga intäkter ner. Vi har pengar att värva för men svårt att säga hur mycket. Beror en hel del på hur vi spelar.

Vilka övriga frågor är hetast just nu för dig?

– Nu jobbar jag med allt som jag inte hann med under de tunga veckorna… Och det var ganska mycket, säger Anders avslutningsvis.

1 svar

  1. PatrikH skriver:

    Lite ironisk situation: ju sämre det går, desto större behov av värvning men mindre resurser tillgängliga för värvning. Skulle det gå bra genereras resurser för värvning, men då är också behovet av en värvning mindre. Jag hoppas att nuvarande spelare klarar detta själva och möjliggör att ta in en verklig spetsspelare lite innan kvalspelet.