Fornataro klar för Mora och vi slipper en utdragen Lundbohmprocess: Kan NJ ha en storkanon i kikaren nu?

Så blev även Matt Fornataro kvar i Allsvenskan och Mora. Troligen fick NJ käka upp en del av Fornataros kontrakt, som det också sannolikt blev när McGrath hamnade i Oskarshamn.

Men vi slipper en utdragen process som i fallet Dave Lundbohm. Om nu inte NJ fick hosta upp för mycket känns det bra. Nu vet NJ bättre vad han har att röra sig med.

Många av Centralens läsare vill se en powerforward till laget nu enligt omröstningen till höger. Det är svårt att inte hålla med då det är ett frågetecken om Erik Andersson eller Robert Lantosi redan nu kan lira i förstakedjan i ett SHL-aspirerande lag.

Lantosi blev för övrigt uttagen till Slovakiens A-landslag. Ett kvitto på att det är en kvalitetsspelare.

Men om det blir en holmgång i bäst av fem mot Malmö kommer Liffiton & Warg jaga Williams & Co. Då kommer VIK behöva alla muskler man har som motmedel. Vi kan bara tänka oss hur Lusth & Hellkvist kommer hetsa sitt lag att störa motståndarnas stjärnor i vår…

Bra då att VIK inhandlade Robin Jacobsson. ”Robocop” kommer bli viktigare desto längre säsongen lider, när det blir riktiga gladiatorslag.

På forwardssidan skulle det inte skada med ytterligare en stark spelare som kan lira. För om vi kalkylerar lite: Fornataro & McGrath kostade säkert tillsammans runt 160 000 Euro netto tillsammans för en säsong.

Om nu Mora och Oskarshamn fick betala kanske drygt hälften av detta blir det ändå kanske 80 000 Euro netto kvar, plus ”krigskassan” NJ har kvar efter Gråhns, Berg & Jacobsson enligt Fägerblad tidigare i VLT. Sedan får vi dra av lite extra för Jacobsson såklart.

Det räcker förhoppningsvis till en poängstark powerforward. Dock ska man enligt Fägerblad avvakta. Frågan är vad som är smartast. För breddens skull kommer man förr eller senare ändå behöva bredda och spetsa forwardssidan.

Det blir alltid skador och slitage och det var inte optimalt ifjol med flera sena värvningar.

***

Många läsare vill även se en center. Tur är dock att Frycklunds fått sitt genombrott och är kung i tekningscirklarna nu. Johner-Frycklund-Gråhns-Johansson är en bra centrallinje plus Söderkvist som hjälpgumma.

Men det går ändå inte att sticka under stol med att man tappat två tänkta toppcentrar och att bara Johner och Frycklund har gjort det bra som tekare hittills.

Gråhns har, liksom Söderkvist, svaga tekningssiffror tidigare i karriären. Freddan kan dock lyfta som tekare om vi ser till historiken.

1 svar

  1. Kung Sylvegård skriver:

    Ni verkar ha kommit stärkta ur ”krisen”. Svårt att se att något skulle kunna stoppa er från en topp-två placering nu. Tror det blir samma topp-två som förra säsongen, så jag räknar med precis den holmgång du beskriver. Väl mött.