Besked fredag då Fornataro troligen byter klubb inom Sverige & expert om Södertäljes nya back Ales Kranjc

Fornataro.

Vi tackar Matt för många goda insatser i VIK-tröjan. Om fler hade levererat som Fornataro i kvalserien 12/13 kanske VIK hade gått upp. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Matt Fornataro ser ut att bli kvar i Sverige och troligen Allsvenskan. Enligt bra uppgifter kan det eventuellt bli klart under morgondagen (fredag). Vilka lag i Allsvenskan kan det tänkas vara? Kanske AIK, Vita Hästen eller Mora?

Med rätt yttrar kan sympatiske Matt hitta rätt igen. Till Fornataros och McGraths försvar ska sägas att de fick spela med varandra nästan hela tiden vilken knappast hjälpte de naturliga centrarna.

***

Södertälje har det tufft och ligger hastigt och lustigt efter VIK i tabellen efter 4-6 hemma mot Malmö. Men nu verkar hjälp vara på väg i form av backen Ales Kranjc. Så här säger en expertkälla Centralen talat med:

– Kranjc har lirat under lång tid och har nästan aldrig gjort någon besviken. Solid tvåvägsback, spelar alltid sitt spel och gör sitt jobb.

– I Köln kom han in på en tryout och spelade mycket bra. De gav de honom ett långtidskontrakt men innan den här säsongen köpte de ut honom. Solid i positionsspelet och en okey skridskoåkare.

– Om du sätter honom in honom i PP kommer  han att spela där och göra det okey, han har ett bra skott. Men det är inte en kille som insisterar på att spela i den 1:a PP-enheten. Jag gillar honom, borde bli en tillbakadragen men effektiv kille för Södertälje.

2 Responses

  1. Mikael Norén skriver:

    Freddan, jag vet inte exakt vad som hände. Men på elitnivå räcker det med att du tappar några procent för att du ska komma fel i tajmingen. Därför tror jag VIK framöver kommer vara mer på noterna om en spelare tenderar att tappa. Signalerna för bägge fanns ju där redan ifjol och förhoppningen att de plötsligt skulle lyfta sig sprack.

  2. Freddan skriver:

    Går inte att komma ifrån att det är trist att två av de fyra ’stjärnorna’ (på förhand) nu är borta.

    Varför testade man dem inte med andra kedjespelare? Personliga konflikter etc?

    Vet du vad som egentligen hände Micke?