Kaptenen och poängkungen i ”fjärdekedjan” & Paananen om unge backen som testar med VIK: ”Ambitiös och skicklig med puck och vi har ju en plats öppen just nu”

Fredrik Johansson får börja säsongen i något av en fjärdekedja. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt VLT.se testas just nu unge backen Emil Forsgren i A-laget. 18-åringen var tillsammans med Elias Rosén klart målfarligast i J20 bland VIK-backarna ifjol.

– Emil är en ung lovande junior som Hellas (Pär Hellenberg) har drillat i vårt J20, säger Thomas Paananen till bloggen.

– Ambitiös och skicklig med puck. Han har endast tränat med oss en träning. Fram tills Kenny (Källström) är tillbaka så har vi ju en plats öppen.

Vad är status på Hercules Öhlander Horn?

– Hercules är tillbaka i Enköping. Han skulle träna med oss en vecka och sedan återvända till Enköping. Bra att vi fick känna på varandra i en vecka, det kommer alla inblandade ha nytta av, menar Thomas.

***

Patrik Zetterberg och Thomas Paananen tror verkligen på att ha spelskickliga backar och räds inte för storleken då Forsgren mäter 175/75.

Samma med Elias Rosén ifjol som var den spelskicklige småväxte juniorback som fick chansen då i A-laget. Rosén har ryktats till USA men framtiden verkar just nu oviss för Rosén.

Kollar vi dessutom på J20:s backsida till denna säsong är det många småväxta backar som jag antar har sina styrkor i spelet med pucken.

***

Enligt VLT.se får just nu Fredrik Johansson alltså spela ytter i en ”fjärdekedja” med Jesper Cederberg och Fredrik Hetta. Att man kan ha lagets levande legend, poängkung från Allsvenskan 16/17 och totalt ifjol i en ”fjärdekedja” säger något om bredden på forwardssidan.

Men det tyder ju kanske mest på att man kommer rulla hårt på fyra ganska jämna kedjor där produktionen förväntas komma lite här och där.

***

Anthon Eriksson och Jesper Johansson blir ett extra forwardspar som kommer cirkulera med olika centrar.

Ska bli spännande att se hur enheterna för spel i numerärt överläge kommer se ut.

2 svar

  1. Vimmerbyarn skriver:

    Är det inte så att åtminstone majoriteten har hockeyn som arbete i Allsvenskan? Så har det ju varit tidigare.

  2. Jerker skriver:

    Hur är det med spelarna i årets upplaga, ”heltids”-proffs eller jobb/studier vid sidan av?

    Vore intressant att få reda på vilka som kör heltidshockey och de som kombinerar. Även hur en ev kombo isf är upplagd. Det känns ju som HA är en tuffare liga att kombinera med annat än hockey, tätare schema, fler matcher, längre resor osv

    Kan du med dina kontakter ”fiska” lite Micke så vore det toppen 🙂