Karl lämnar Karlskoga och blir nästa ledande Helmersson i VIK efter kapten Per, koll på siffror och intressant nu om det blir en eller två assisterande & rykte om Paananen och Linköping

7 svar

 1. C skriver:

  Vi kan alla vara både missnöjda och gnälliga om det som varit men nu har iallafall klubben lyckats värva en sportchef som tog Örebro till semifinal i SHL (4 bäst i landet alltså) och en tränare som lyckats bättre än VIK i serien de senaste 3 säsongerna trots en förmodat sämre spelarbudget än vad BIK hade samtliga säsonger.

  Jag tror att satsningen kommer se betydligt mer seriös ut på isen nu även om det nog tar några säsonger innan det blir en HA final.

  In med 2 bra ass coacher där åtminstone den ena behöver ha Lehteräs karisma så blir det här kanon.

  • Peter T skriver:

   Håller med dig C, det blir bra det här.
   Ingen idé att kasta yxan i sjön när förra säsongen precis slutat, och kanske ca sex månader innan nästa börjar.
   Vi vet inte ens hur laget kommer se ut.
   Jag är iaf jäkligt glad att vi får chans till revansch på Löven nästa säsong, det känns riktigt gött.

 2. J skriver:

  Jag har genom åren jag följt VIK, oftast varit skeptisk till många tränare klubben valt allt från Dan Hobér , till Paananen . Har oftast haft om att att det varit fel tränare , främst när Paananen var tränare/coach.
  Jag anser nu att NJ/klubben faktiskt gjort ett riktigt bra val med Helmersson. Det är sådan tränare VIK saknat. Han kommer bli ett lyft . Det sägs att vissa inom Karlskoga saknade den gamla hockeyn Bofors/Karlskoga spelade som var helt utan taktik oftast , bara åka på allt, försöka kontra, spela ännu mer grisigt som dom upplevde var roligare att kolla på som åskådare..
  Bra tillskott till VIK hursomhelst.

 3. Arbetslös tränare i VIK skriver:

  Karl Helmersson fick inte vara kvar i Karlskoga läste jag nu på Hockeypuls tror jag det heter. Han är alltså arbetslös. Då förstår jag varför han valde VIK. Visste inte heller att Per Helmersson var hans bror. Åbonden skrev inte om att Helmersson fått ”sparken” vad jag såg i VLT. Björklöven får fortsätta harva i Hockeyallsvenskan. Man märkte ju att dom vek ner sig mot Djurgården. Får se vad Modo kan göra blir inte lätt tror jag?

  • Faxman skriver:

   Alla tränare är väl arbetslösa om de inte sitter på ett kontrakt.
   Tror inte Västerås har musklerna att värva tränare som sitter på ett kontrakt

  • sVIK_ingen skriver:

   BIK kör på konceptet att varje tränare ska vara kvar i föreningen max 3 år (för a-laget iaf). Därför var det planerat sedan länge att han skulle lämna och Dennis Hall skulle ta över. Så ja, arbetslös och sparkad, men nödvändigtvis inte pga resultatet.

  • C skriver:

   BIK har en policy att en huvudtränare bara får stanna i 3 säsonger, sen byter man så Helmersson fick knappast sparken, han gjorde sina 3 säsonger och sen var kontraktet slut. (Hade VIK resonerat mer lika hade nog förra säsongen sett helt annorlunda ut).

   I vintras sa Sanny Lindström i sin och Madhawks hockeyprodd att han inte förstod vad BIK höll på med och att de måste vara väldigt nöjda med Helmerssons insatser.

   Välkommen till VIK Karl, det här kommer att bli superbra!