Silly: Unga lovande friskusarna Kangas & Hadobás glädjande nog kvar, JG/DG-optioner uppsagda, tre tränare och vilka fler tänkbara tunga SHL-namn finns där ute?

Gabriel Kangas. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Under onsdagen blev det klart att yttern Gabriel Kangas och Zétény Hadobás (bägge födda 2003) förlängde sina avtal två säsonger. Mycket glädjande nyheter då dessa var de två kanske största positiva ”överraskningarna” under en annars grå säsong 2022-23.

Lägg till rykten om backen Dawson Davidson (som alltså började följa VIK på Instagram) och kanske att Patrik Berglund gör comeback kan vi skissa lite på laget:

 • X – X – Berglund
 • X – X- X
 • Bergman – X – X
 • Kangas – Skedung – X

BACKAR

 • X – X
 • Jansson – X
 • Hadobás – Davidson

Bloggen chansade (nu under silly drar jag ju ibland lite namn ur hatten) ju på lite på tänkbara tunga namn från SHL och andra håll under tisdagen som kanske kan vara bra att bygga upp laget kring.

Finns fler, ju egentligen hur många intressanta namn som helst i SHL, finns ju även Mursak, Viksten (men till Graz som Jardeskog kanske?), Vigneault (ex MoDo), Camper, Sallinen, Bouma, Albin Lundin, Halbgewachs och Marenis som NJ tog till Örebro.

Så det finns verkligen – på pappret – lite att välja på i beprövad kvalitetsväg för ett VIK som har den högsta budgeten på kanske 25-30 år.

***

Under medlemsträffen berättade NJ även under tisdagen att man sagt upp optionerna för Daniel Gunnarsson och Johan Gustafsson. Så det blir en omförhandling o-m JG ska vara var…

***

Intressant också att NJ helst vill ha tre tränare kommande säsong vilket de flesta elitlag har nuförtiden. Tero Lehterä ska också vara helt avskriven.

10 svar

 1. Misse skriver:

  Underbara nyheter. Kangas, Hadobas samt Helmersson klara och Björklöven utslagna. Kunde inte bli en bättre dag:)

  • Vintermanen skriver:

   Håller med , vilken underbar dag det blev. Björklöven utslagna, så underbart

 2. örnen skriver:

  VIK:s tränarjakt ser ut att vara över.

  VLT erfar att det blir Karl Helmersson, senast i BIK Karlskoga, som tränar laget nästa säsong.

 3. C skriver:

  Enligt VLT är Karl Helmersson klar som ny tränare. Både väntat och naturligt men tanke på hans fina säsonger i BIK och närheten till Västerås.

 4. Kalle skriver:

  Jansson är en grym ambassadör och joker i vik, med sitt hjärta och oförutsägbara spel. Och han visade helt klart att han borde ha en plats i vik, när han som en av få spelare ryckte upp sig mot slutet iår. Men han är absolut ingen topp 4 back i ett shlsatsande lag. Någon som har statistik på hur många mål bakåt han var inne på?

 5. Pelle skriver:

  Mycket som är bra. Bra att förlänga med Kangas och Hadobas. Bra med tre tränare. Bra att säga upp optionerna med DG ooch JG.

 6. Peter T skriver:

  Hjärnskrynklaren har väl också ett utgående avtal.
  Verkar inte som han har gjort direkt underverk med spelarna iaf. Nått som borde va intressant som fystränarlösning, är väl hon som va intagen för fysträningen året i ettan, Ambjörn tror jag hon hette. Hon gjorde väl ett bra jobb med fysbiten på spelarna, att hon dessutom är gift med Jonte Hedström gör ju att han kanske skulle kunna vara intresserad av en roll i föreningen.

 7. C skriver:

  Bara goda nyheter idag alltså 😊😊😊