Karlskoga drog med Malmö i det allt häftigare topp-2-racet & Sixsmith till Österrike?

Malmö är hastigt och mindre lustigt för dem indraget i topp-2-racet på allvar igen efter 3-5 mot Karlskoga då Anton Holm gjorde ett oväntat hattrick. BIK därmed bara en poäng efter MIF.

Asplöven hjälpte VIK med att ta två pinnar av Rögle och Vita Hästen tog i alla fall en poäng av Karlskrona. Nu har det börjat på allvar, då andra resultat för topp-5-lagen börjar bli riktigt intressanta.

Alla lag har dessutom så oerhört mycket att spela för i en fortsatt jämn tabell. Det går inte som topplag att räkna med några enkla resor mot avhängda lag, eftersom det inte finns några.

Mora och Vita Hästen har repat mod på sistone och kan också blanda sig i topp-5.

Eftersom VIK numera har två matcher mindre spelade ökar det pressen ytterligare en smula, då det blir till synes större glapp i tabellen.

***

Silly börjar hetta upp lite. Enligt mycket god källa finns Asplövens James Sixsmith på marknaden i Österrike.

Det betyder dock inte att han nödvändigtvis behöver lämna Asplöven. Till exempel var Rögles Peter LeBlanc på marknaden tidigare, men har spelat upp sig.

***

Det blev en fin natt för det slovakiska juniorlandslaget som överraskande tog JVM-brons. Gladast av alla spelare var Västerås IK forward Robert Lantosi.- Det här är oerhört stort i vårt lilla land.

Grattis till bronset Robert Lantosi! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Spännande hur laget kommer se ut mot AIK på torsdag. Hinner Lantosi hem från J-VM till en kanske större roll i ett skadedrabbat VIK?

Nu är också tidigare så hyllade Kristians Rubins, numera 17 år, tillbaka från ”B-JVM” där han var poängbästa back i Lettland (0+4) på fem matcher. Lettland blev dock kvar i ”B-gruppen” och Rubins var topp-5 i poängligan för backar.

Rubins känns helt klart som en joker i leken. Skulle inte förvåna om Rubins på något sätt kommer få vara med när det avgörs i vår…

Rubins var poängbästa back i Lettland vid B-JVM. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG