Karlskoga med stark Pogge segrare i smått avslagen seriefinal i Västerås

I en bitvis ganska avslagen seriefinal inför bara 3200 lyckades ett snålspelande Karlskoga stoppa VIK:s segerrad till åtta matcher. Värmlänningarna gjorde en mycket fin match defensivt och vann med 1-3.

Detta var bjudningarnas match. Först var Bromé olycklig och rånades på pucken av Ponthus Westerholm fram till 0-1. Sedan i andra snubblade Lindh och Höggren kunde peta in den under Fransson. Pucken letade retfullt sakta in i mål bakom Fransson som om han tittat bakåt säkert kunnat fått plocken på den.

Dessförinnan hade Marklund elegant satt en retur i krysset fram till 1-1.

Först i sista perioden kom VIK riktigt hårt och tryckte ner BIK med eftertryck och man vann skotten med 16-7 i sista, talande för spelet. VIK:s power play var uruselt i afton och BIK:s PP var klassen bättre.

I slutet slarvade Legein och BIK avgjorde.

Sammanfattning

VIK var inte riktigt 100 % på plats denna match, förutom i tredje perioden  liksom BIK. Bitivs var det riktigt svagt spel med många icings. Bengtsson var det stora glädjeämnet i afton.

Med lite flyt och en mer normal Pogge hade VIK troligen kunnat vinna denna match, för spelet var ok långa stunder.

Nu finns det lite att tänka på: Hur länge ska Bergqusit få fortsätta på räkmackan? Hur många fler chanser får Legein som center? Kommer Romano snart ur den långa formsvackan?

Helmersson har kommit tillbaka till gamla synder och kladdar lite puck just. Sandberg och Marklund krigar fortsatt på bra.

Nu väntar två tuffar matcher mot VIK:s BOOGEY-LAG nummer ett Löven och sedan DIF med sin press på domaren, tur att det är i ABB denna gång.

Västerås tre stjärnor:

1. Bengtsson

2. Sandberg

3. Marklund

 

3 svar

 1. Rotkiv skriver:

  Vart tog den solklara straffen vägen? Om VIK fått den hade vi haft helt andra kommentarer här.
  Straff – 2-2 – följt av nionde raka vinsten – troligen redan under ordinarie tid och serieledning.
  VIK hade hyllats för att man återigen rest sig.
  Bromé förlåtits för sitt drällande övermod och Lindh för att han glömt slipa grillorna. För Legin hade det inte blivit något 6 mot 5 spel och därmed inget dräll till 1 – 3. Och Bacon hade hyllats för delaktighet i det matchavgörande reduceringsmålet. Inte ens Fransson hade fått bassning för att han på senaste tiden överraskats väl mycket av medspelarnas dundertabbar.
  Men nu såg inte domaren vad alla andra såg, det blev ingen straff. Så små kan marginalerna vara i den här sporten. Synd med avgörande domartabbar men det går inte att göra åt och som tur är så jämnar tabbarna ut sig, nästa gång har VIK avgörande domslut med sig.

  Men nu blev det förlust och det som gör mig mest fundersam är hur Jocke dristar sig till att göra om i PP-uppställningarna. Nu när VIK äntligen för en KORT period fått ordning på spelformen. Då plockar han bort Romano och stoppar in Legin och det blir pannkaka. Visst, Jocke kanske återigen har svar på något stort men varför laborera i en tidig seriefinal? Kanske VIK;s enda den här säsongen. Att Romano just nu inte tycks vara populär hos Jocke är en sak men att offra PP-spelet är en annan.
  Jo, backstandarden var inte allt för hög igår förutom Bengtsson och Mitell. Verkligen dags att hitta en förstärkning och till en början ta in säsongsupptaktens hyllade Hampus Larsson. Han borde ha vilat sig i form tillräckligt länge och inte stärks självkänslan av att sitta på bänken? Likaså vill ja se övriga Västeråsare, Frycklund, Weiskog och Mårten åter slussas in laget.

  Till sist den stora besvikelsen igår, publiksiffran på endast 3200 i ett Derby! I en seriefinal!
  Här har VIK-styrelsen och klubbledningen något att verkligen fundera över! Det blev åxå det stora samtalsämnet under det julbord på hyllan jag hade förmånen att delta vid. Visst det är de värvade jänkar och de inlånade juniorerna som står för målproduktionen men skulle det inte vara lika framgångsrikt att bygga A-laget underifrån? Med egna produkter från juniorleden? Jo säkerligen men det skulle definitivt ta längre tid men å andra sidan vara mer publikdragande! Dessutom stabilt den dag då man lyckas nå SHL. Tar sig VIK dit den här säsongen är risken stor för en kort ToR-resa.

 2. fredrik skriver:

  Fattar inte att bacon får spela överhuvudtaget, vågar inte gå in i en närkamp ens… Romano är helt under isen just nu och åker bara och hänger med kroppen. Och sen dehär med att VIK ska ha seriens bästa backar, Nja, inte har väl nåt annat lag som ska ligga i toppen backar som slarvar så fruktansvärt mycket? ”Indianare” och pucktapp som sista man varje match! Det är väldigt sällan vi får dom där ”gratischanserna”… Och i pp vore det nog bra om dom försökte spela lite enklare, ner djupt – tbx till blå – skott och trafik! Det behöver inte vara svårare än så. Men nog med gnäll, vi ligger fortfarande 3a och man kan inte vinna varje match! Hoppas på vinst mot Löven nästa… Förövrigt bedrövlig publiksiffra igår! Skärpning 🙂

 3. Lillgurkan skriver:

  Märks ju tydligt vilka Fagervall favoriserar – det är främst lånen och de äldre spelarna. Bacon har sett blek ut i två säsonger, likväl får han mycket speltid. En gåta.