Inför Västerås-Karlskoga: Seriefinal i ABB arena

Christoffer Björklund mot BIK Karlskoga Bofors

Det är två starka topplag som kommer ut på isen ikväll då det vankas seriefinal i ABB arena. Både Västerås och Karsloga är inne i ett bra stim, VIK med sin imponerande vinstsvit på åtta raka vinster och BIK med en allmänt bra form som hängt med under hela säsongen.  Vilket manskap har nerver nog för att avgöra när allt står på spel? 

Västerås är de lag som sticker ut under november månad. Inte en förlust på hela åtta raka matcher har gett hockeysverige någonting att prata om. En lagmaskin har växt fram ur det osäkra och oprövade VIK som vi såg uppe i Timrå den 13e september tidigare i år. Samtliga i truppen har fått tid till att hitta sin plats i VIKs krävande spelsystem vilket nu, äntligen, gett resultat på riktigt.Bra resultat har visserligen skuggat VIK hela denna säsong men under den sista tiden har även spelet utvecklats till en fröjd för ögat. Fagervall själv är i mångt och mycket anledningen till att utvecklingen skett då han hela tiden stått bakom laget och varit väl medveten om vilken riktning laget varit på väg i. En trygghet som signalerat just det han själv är till sitt lag.

I Karlskoga är ingen förvånad över lagets framgångar denna säsong, till skillnad mot landets hockeyexperter. Alla som spelar för Karlskoga vet lika bra som invånarna i den lilla tätorten att de som bär BIKs logga på bröstet kommer slita som djur. Det är ett faktum sedan en lång tid tillbaka att i Karlskoga är det inte några stjärnor som sticker ut, där är det ett helt lag. Det finns varken plats eller ekonomi för stjärnor så man har helt enkelt lärt sig och accepterat att det är så det är. Att alla spelare som kommer dit även är medvetna om saken har gjort Karlskoga till en framgångssaga i synnerhet de senaste säsongerna. Visst finns det spelare som bröderna Vesterholm som ständigt levererar men de gör det i tysthet. Ingen hysteri uppstår kring dessa profiler, de fortsätter att ”bara” vara hockeyspelare. Hos många kanske det ses som något negativt men Karlskoga har vänt det negativa till det motsatta. En framgångssaga som inte ser ut att nått sitt slut.

Framgångssagan ser dock ut att få det jobbigt imorgon då VIK tidigare denna säsong gått vinnande ur lagens båda bataljer, en efter ordinarie tid samt en efter förlängning.  Alla sagor har sitt slut kanske når Karlskogas sitt slut ikväll.