Inför Björklöven-VIK Hockey: Nyckel till framgång?

Första förlusten på ett bra tag kändes som det. Men… alla sagor har tyvärr ett slut och för VIK Hockey var Karlskoga snäppet för bra igår. Tyvärr var det hemmalagets egna misstag som bäddade för gästernas vinst, men så är hockey, vare sig man tycker att det är bra eller dåligt !

Foto: Rune Åhlén

Umeå är kanske mer känd för sina björkar och som studentstad än hockeynäste men sakta men säkert håller det kanske på att ändra sig. Efter en trevande inledning så har Björklöven lyft både sitt spel och sin tabellposition. Var förändringen ligger kan diskuteras, men från att ha varit ett bottengäng har det skett en uppryckning. Något som skvallrar om lagets framgångar i dagsläget är Ume-lagets producerande forwards Stefan Öhman och Jon Palmebjörk som ligger tvåa och trea i allsvenskans poängliga.

Anmärkningsvärt är att Björklöven släppte till nio (!!!) mål i onsdagsmatchen mot Oskarshamn.  En konstig publikmatch där Björklöven ändå vinner skotten med 25-32. Andrew Reycroft som tidigare gjort väldigt bra matcher, blev utbytt redan efter första perioden och lär väl få fortsatt förtroende eftersom hans ersättare Daniel Wälitalo gjorde en minst lika blek insats.

VIK Hockey kommer alltså få möta en Raycroft som antingen har en galen revanschlusta, eller ett stukat självförtroende. Oavsett så kommer det krävas max av laget för att inte gå på ännu en mina mot Löven-laget i Umeå.

Joakim Fagervall gjorde med all rätt några rokader i laguppställningen inför mötet mot Karlskoga. Tanken att flytta ner Marklund i tredjelinan för att få mer fart i ännu en kedja är inte dum alls och helt plötsligt syntes Kendall McArdle mer än tidigare. Stefan Legein har fått kritik i flera matcher av experterna på lokaltidningen, och det är kanske inte någon frälsare som kommit till Västerås, men han har både intentioner och ett kunnande. När han blivit mer samspelt med sina kedjekompisar och fått nån snabb pass eller två från betongblocken till backar, kommer det lossna.

Vilken är nyckeln till VIKs fortsatta framgång?

Vem ska petas? Vem ska värvas? Ändra om ytterligare i formationerna? Var med och tyck till i vårt kommentarsfält här nedan !

 

Dessutom vill vi på VIK Fan Central passa på att slå ett slag för Musikhjälpen i P3 som jobbar aktivt för att hjälpa människor som har det svårare än vi. Kan vi samla in mer än alla andra lag ?

Lämna ditt bidrag här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/vik-hockey

1 svar

  1. fredrik skriver:

    Peta bacon, han är så fruktansvärt dålig… Och det är jag verkligen inte ensam om att tycka! Upp med brome där. Sen tycker jag man får ha lite tålamod med legein, tror han kan göra ”en caputi” när han kommit in i spelsystemet ordentligt.. Han satte in 2 riktigt tunga tacklingar mot bik senast, och han slår väldigt smarta pass, sen att han slog bort en onödig puck till sista målet, det kan hända alla! Bromés tapp och lindhs vurpa var faktiskt det som kostade mest! Och vill vi supportrar ha vårat VIK i högsta serien är väl det minsta vi kan göra att gå på matcherna!! Det ger grabbarna den sista lilla energin som i många matcher kan vara direkt avgörande, plus att det ger extra pengar till gulsvart! Hoppas vi ses på rocklunda allihopa! Blir 2-4 till VIK imorgon! 😉