Klarar VIK att i längden orka kriga om topp-8 utan mer leverans från tänkta toppspelare?

Paananen och Zäta har byggt en ny vinnarkultur på de avgörande vårarna i VIK-land. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På onsdagskvällen hade VIK den dåliga timingen att inte vara energimaxade mot just suveräna Oskarshamn (förlust 2-0). Skotten 51-22 till IKO sa egentligen allt om den matchen.

Sådana kvällar där energin inte riktigt finns där måste man kunna luta sig tillbaka på att ha några beprövade spetsspelare som även kan leverera poäng på sin lägstanivå.

Lite surt då att just nästan alla utom tilltänkta invärvade spetsar levererar. Mattias Beck, Sebastian Benker, Johan Skinnars (dock skadad nu) och Alex Younan har tillsammans på 48 matcher gjort bara fyra mål (och 14 assister och totalt -8) och har kanske inte heller glänst jättemycket spelmässigt.

Den kniviga frågan är hur VIK, som krigar om en topp-8-plats, kommer orka i längden med så mager leverans från sådana lirare?

Handlingsutrymmet är dock begränsat då VIK-ledningen helt enkelt måste klara ekonomin denna säsong. Troligen måste antingen Paananen på allvar få igång ovanstående kvartett eller så måste Zetterberg trolla med knäna och göra några saker på transfermarknaden.

Annars blir nog topp-8 svårt att nå i längden, när dessutom VIK hittills varit förskonade från en massa skador. De brukar dock tyvärr komma och då måste man fått igång alla som är kvar…

2 svar

  1. Bozo skriver:

    Om det blir skador tror jag man skramlar ihop pengar på nått sätt. Jag tror inte de vill nyttja det kortet redan då denna säsong enbart ska visa att man är en stabil förening för att befästa förtroendet hos framför allt sponsorer och dessutom få ihop till egna kapitalet. Sedan kanske redan nästa år ha en spelarbudget på 5 Msek mer, då man slipper bygga upp eget kapital plus mer intäkter.
    Topp 8 är inte prio 1, utan det handlar om att inte drabbas av panik eller göra bort sig. Vilket uppsägningen av klubbchef förmodligen var ett led i.

  2. Gurkan 63 skriver:

    Tycker vik har leverat bättre än förväntat hittills. Säsongen är lång och alla lagen kommer få som svacka/skador i lagen. Sista två matcherna så har hon visar att dom kan hota alla lagen det är små saker som gör att hon inte knyter igen säcken. Efter 15 OMGÅNGAR brukar det ge ett lite tecken på hur tabbellen kommer se ut. Tycker vik har fördel i att anndra i laget kliver fram och gör poäng så det är bara positivt.