Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Koll på backsidan spelare för spelare – ”totalhockeyn” är tillbaka

 

En liten koll på alla spelare så här bara några dagar innan premiären mot Mariestad. Vi börjar med backsidan:

Alex Lindelöf, 2+5=7 poäng på nio träningsmatcher:

En spelare som Thomas Paananen verkligen verkar gilla. Fick ju mycket förtroende direkt under kvalet i våras efter tränarbytet. Ser mycket mer självsäker ut nu, Paananen verkar ha boostat självförtroendet mycket. Otroligt bra händer, som en extra forward på isen. Riktigt bra produktion och ett Zorro-mål under försäsongen. Inte illa. Kan dock fortsätta förbättra skridskoåkningen lite och får inte bli för små marginaler i egen zon. Passar in strålande i det nya offensiva VIK.

Morgan Hassel, 0+2= 2 poäng på åtta träningsmatcher:

Tror inte detta är en spelartyp som direkt ska eller kan glänsa under en försäsong. Ska ju vara mycket stabil och var ordinarie i Allsvenskan flera säsonger. Kanske lite knepigt nu att gå från ren defensivback i Hästen till att kanske känna att han borde göra mer offensivt i VIK. Har ju tidigare gjort runt 20 poäng i Ettan. Kommer bli nyttigare desto hetare matcher blir. Assisterande kapten.

Kenny Källström, 1+3= 4 poäng på nio träningsmatcher.

En sådan här allroundback med attityd var det länge sedan VIK hade. Inte den snabbaste, men verkar nästan ha lite av allt annat. Stod upp bra då Hetta överfölls i Kristianstad. Assisterande kapten som förväntas leda laget på många sätt.

Anton Brandhammar, 0+2, 2 poäng på nio träningsmatcher.

Känns nästan som en renodlad offensivback. Har förmågan att sätta bra fart på fötterna och samtidigt ha kontroll på pucken och medspelare för mer dynamiska uppspel. Viktig och ganska unik egenskap. Kan förbättra det defensiva spelet och behöver spela med någon som är fysiskt stark och täcker upp bakåt.

Jimmie Jansson, 1+0, 1 poäng på fem träningsmatcher.

Allroundback som verkligen sökt tacklingar på försäsongen. Skicklig med pucken och kan bara skridskoåkningen kanske vässas lite är det Allsvenskan nästa. Kom in sent och behöver nog extra tid. Har förbättrat förmåga att täcka i egen zon och har tidigare kanske varit lite het i positionsspelet.

Joel Werner, 1+1, 2 poäng på tio träningsmatcher.

Ytterligare en allroundback som växt ut som en av de bästa backarna under försäsongen. Rörlig och ganska småväxt. Var bäst på plan mot Hammarby i genrepet – knappt ett misstag, vann många dueller och letade sig fri på det mycket vackra 2-0-målet. Kanske ett av Zetterbergs största fynd?

Douglas Alenbring, 0+3, tre poäng på åtta träningsmatcher.

Har plågats av en skada under försäsongen. Det har synts lite då Dogge inte kunnat spela ut och saknat timing. Skadan ska dock vara bra nu. Viktig som en spelare som gör att motståndarna inte kan slappna av. Första klassens tacklare och väldigt stark renodlad defensivback som kan bidra till att nöta ner kanske lite klenare Ettanlag.

Robin Nilsson, 2+6, åtta poäng på tio träningsmatcher.

Har verkligen utvecklat känslan för spelat under åren borta från VIK. Mycket bättre än jag vågat hoppats på under försäsongen. Mycket fint passningsspel kombinerat med bra rörlighet. Just nu lagets kanske bäste back. Viktig som högerskytt dessutom.

***

Totalt sett en mycket offensiv backsida. Det blir svårt för motståndarna då VIK kan anfalla med nästan fyra-fem man…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"906890970268098566";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/906890970268098566";s:5:"pDate";s:19:"2017-09-10 14:43:51";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto