Niklas Lihagen till Karlskoga efter floppen i VIK & Fredrik Hetta sågar Kristianstads Roger Olsson

Den här missen var symptomatisk för Lihagens år i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under dagen blev det klart att Niklas Lihagen får en två veckors try-out med Karlskoga. Att det är en try-out och just Karlskoga (sa inte Lihagen förut att BIK typ var en no-go?) säger en del om hur Lihagens marknadsvärde ganska snabbt har dalat efter två dåliga säsonger i VIK. Tidigare talade MrMadhawk.se om Lindlöven.

Man kan fråga sig vad som hände för Lihagen i VIK. Var ju väldigt bra sina få lysande stunder, sedan till synes ointresserad eller helt slutkörd. Petades några matcher. På Twitter har Lihagen själv mellan raderna ifrågasatt ledarskapet. Men vi kan också konstatera att det inte är ovanligt med floppande veteraner.

Verkar svårt att lyckas med värvningar av ”30-plussare”. Trots bra meriter. Kondition och pigga fötter, med mera, är en färskvara. Lundbohm. Zettergren. Bergqvist. Eric Johansson. Ville Korhonen. McGrath 2.0. Fornataro 2.0. Doell. Kiilholma. Steen. Lindhagen. Etc… Något att ta med sig i framtiden. Så det inte blir en country club igen.

***

Idag på VLT.se sågade Fredrik Hetta sin forne lagkamrat Roger Olsson för huvudtacklingen i Kristianstad. Känns ganska uppfriskande med den attityden. Hoppas det är ett tecken på att den här upplagan av VIK inte vänder andra kinden till och kommer visa större äregirighet och mindre lust att skaffa brevpolare.

***

Annars, när man ser femmorna med ett friskt VIK, Mattsson och Hetta är tillbaka, slår det en: Det här kommer bli kul.

Snudd på att man skulle slagit fjolårets stukade upplaga kanske? Men då måste man nog insupa en rejäl dos försäsongshybris först kanske.

3 svar

  1. johann skriver:

    Okej, tack för ditt svar!

  2. johann skriver:

    Vet du Mikael eller någon annan här hur man kan se VIKs matcher, om man inte har möjlighet att se dem live?