Koll spelare för spelare på forwardssidan – två kedjor åt gången

 

Det närmar sig premiären mot Mariestad på fredag. Tänk om det blir 3000 och riktigt bra tryck? Vilken start det skulle vara för de många unga grabbarna i VIK. Nedan en forwardskoll, sex forwards åt gången:

Johan Skiöld, 10 poäng på 10 försäsongsmatcher (5+5)

En spelare som är riktigt vass i anfallszon. Första klassens playmaker, sätter sin kedjespelare i fina lägen stup i kvarten. Konstmålet mot Almtuna visar också att Nynässonen kan avsluta. Given som dirigent i power play. Har använts som center efter att ha gått som ytter hela säsongen i Manglerud senast, men det verkar funka. Sa själv att han vill bli bättre defensivt. Inte fysisk och kanske inte den starkaste, men har producerat bättre i kvalmatcher än grundserien tidigare i Ettan. Det lovar gott.

Fredrik Johansson, 8 poäng på 8 matcher, (5+3)

Kaptenen har chansen att bli historisk i VIK. Lyssnade på VIK-hjärtat och stannade trots anbud. Om VIK nu går upp igen är Freddan värd att anses som en av de största i den moderna VIK-historien. Alldeles för få som visat sånt klubbhjärta. Rent spelmässigt bör Freddan dominera i Ettan, bara han släpper loss från det gamla VIK:s hängslen och livremmar. Att Fredda får spela ytter med Skiöld och Hetta kommer innebära att Fredda kan släppa loss all kraft i offensiven med två spetsspelare på denna nivå. Dessutom har Fredda nu många flera offensiva backar bakom sig som kan ge bättre puckar att jobba med. Spännande!

Fredrik Hetta, 6 poäng på 6 träningsmatcher (1+5)

Har ett omtalat bra skott, även på allsvensk nivå. Även bra storlek och fin skridskoåkning. Fina passningar under försäsongen har motsagt kritiker som menat att känslan för spelet kanske är förbättringsbar. Har dock inte kommit till skott tillräckligt mycket. Missade de fyra sista matcherna på grund av överfallet i Kristianstad, men verkar återställd nu. Har tidigare producerat precis lika bra (0,90 PPG) i såväl grundserier som kval i Ettan, precis som Skiöld.

Marcus Bergman, 7 poäng på 10 träningsmatcher (3+4)

Började försäsongen i fjärdekedjan då han kom in sent och trampade då kanske lite vatten. Men med Lehmann och Holmberg har de med Bergman varit lagets bästa kedja i många matcher. Man ska ha i åtanke att ifjol hade Bergman direkt problem med brutna ben i fötter som han spelade med. Nu verkar fötterna hela och Bergman ser alldeles strålande ut, bättre än ifjol. Ser allsvensk ut med sin kombination av storlek, kraftfulla åkning och teknik. Dessutom fina passningskombinationer med kedjepolarna. Blir en stjärna i vinter. Kan han bli lite elakare också vore mycket vunnet.

Holmberg får råd av Paananen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Pontus Holmberg, 6 poäng på 10 matcher, (1+5)

18-åringen har levt upp till förväntningarna direkt. Beröm till Paananen att man omgående satte Holmberg i en bra omgivning. I gamla VIK satte man unga talanger ofta i fjärdekedjan… En fin kombination av att kunna hålla hög fart med bibehållen puckkontroll. Kan hålla pucken och vrida och vända, samtidigt som geniala passningar kan slås. Dock småväxt och återstår att se hur Holmberg klarar av tuffare och mer fysiska lag. Behöver jobba på spelet i egen zon.

Lehmann var skyttekung i kvalet i Allsvenskan ifjol för Troja. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Niclas Lehmann, 6 poäng på 10 matcher (3+3)

Mycket bra i anfallszon. Smart. Släpper puck bra och söker fri yta för vassa kombinationer, som nitar fast motståndarna och tröttar ut dem i sin egen försvarszon. Fin kemi med Bergman och Holmberg, tror knappast han spelat med så mycket bättre spelare tidigare. De verkar lyfta varandra. Skulle enligt uppgifter varit en renodlad finesspelare, men tycker Lehmann sliter på isen. Skridskoåkningen är kantig men det funkar uppenbarligen på denna nivå. Utsågs till ass. kapten och måste därmed visat ledaregenskaper också. Ytterligare en spelare som producerat ungefär likvärdigt i grundserie som kval på Ettannivå.

***

Ovan är just nu kanske lite av de som är tänkta att leda laget offensivt. Mycket intressant att alla nya tänkta producenter alla har producerat bra även när det gällt saker i kval.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"907536888780791808";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/907536888780791808";s:5:"pDate";s:19:"2017-09-12 09:30:30";}}";

1 Kommentar

  1. PETO

    Jävlar alltså, ser ju rättså bra ut.
    Hoppas bara vi slipper skador på nyckelspelare när det drar ihop sig.

Tweets

Mathias - AvatarjaghetermathiasMathias

@trucken021 @JoeLongplay @VIKFanCentral Haha jag är allvarlig 😂 Jag gillade honom!

SvaraRetweetFavorit
Albin Lundin - AvatarAlbinLundin14Albin Lundin

@VIKFanCentral Läge att kika på Lundgren om Warg är ute ur bilden?

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@VIKFanCentral Skulle gärna se mylläri i vik. Men Warg däremot tror jag inte på. Han har sett slö ut sedan han lämn… https://t.co/r7eBKGRdsF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto