Koll på centermarknaden och 13 nordamerikaner som ska söka jobb i Europa – men VIK kanske gör bäst i att avvakta Djurgårdens & Linköpings val?

Mikael Frycklund - hur ensam (om alls) toppcenter kommer #9 bli? Med en avlastamde toppcenterkollega kommer nog Fryck bli gladare och få mer yta... FOTO: RUNE ÅHLÉN

4 svar

 1. essess skriver:

  Detta är sista säsongen som man kan kosta på sig en trög säsongsstart för att sedan ”lyfta” i slutspelsserien. Nästa säsong är det serievinst som gäller för att gå upp och då blir poängen tidigt på säsongen lika mycket värda som poängen i slutet på säsongen. VIK måste skaffa bättre vanor annars kommer avancemang till SHL inte att ske de närmaste åren.
  Ungdomsverksamheten har smalnats av ytterligare då J20U nedlagt och att ta omklädningsrum från ungdomarna och göra om till fikarum för A-laget sänder fel signaler. VIK har inget bra rykte bland hockeyungdomarna och man bygger ingen klubbkänsla, jämför Timrås Jonathan Dahlén, Modos Mattias Norlinder och Patrik Berglunds val av klubb när de kom tillbaka till Sverige.
  VIK gör saker bättre med A-laget med Paananen och Z vid rodret än tidigare men ungdomsverksamheten har blivit sämre, tyvärr är det sammantaget inte tillräckligt bra för avancemang till SHL.

  • Bozo skriver:

   Det är väl inte klart än hur seriesystemet ska se ut i HA säsongen 2020/21. Kan mkt väl bli ett slutspel som avgör vilket lag som avancerar.

  • Pelle skriver:

   Enligt förslaget så blir det ett slutspel.
   Lär ju knappast bli ett streck under lag ett bara i alla fall.

 2. Chrille skriver:

  Tycker inte det är så’n panik, och hoppas det inte åter blir så att vi jagar snabba lösningar som under NJ eran och då i form av utländska chansförstärkningat. Äntligen känns Vik och dess ledning både långsiktig, kunniga och brinnande för klubben och dess framtid. Jag är helt övertygad om att det sin inleddes under Pennan och Z m fl kommer att lyfta hela grogrunden för elithockey i stan då bl a de egna leden ser möjligheterna att hels tiden utvecklas ”på hemmaplan” , andra yngre och lovande spelare lockas till klubben etc. Är övertygad för första gången på många år om att Vik med allt som nu är, råder och utvecklas inom klubben är det som behövs för att vi om något år är i Shl för att stanna. Och med både spelare som brinner för klubben, känner stolthet och är suveräna förebilder för våra yngre som vill upp.