Koll på lagbygget – kanske en sådan som Rauchenwald in, Nilsson/Trivellato kanske ut då VIK nog behöver mer prisvärd allroundback i sin första topp-6

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det är inte så många platser kvar i lagbygget efter förra veckans nyheter. Om vi börjar kolla på backsidan (målvaktssidan blir högst troligen Johan Gustafsson & Linus Ryttar):

 1. Daniel Gunnarsson
 2. Jimmie Jansson Lorek
 3. Alexander Molldén
 4. August Tornberg
 5. (Ludvig Jardeskog)
 6. (?)
 7. (Typ minst ett SHL-lån senare i höst)

Sedan kommer såklart minst en till back ansluta i höst. Troligen ett SHL-lån (i en drömvärld åter Simon Edvinsson, dock ska Frölunda just nu se honom som en SHL-back efter succén i VIK och J18-VM) eller någon annan lösning. Det handlar givetvis om att spara pengar och få till kortare kontraktslängd.

Det kan nog vara högst osäkert om starke August Nilsson återvänder, då backen kanske är värd en större roll än vad VIK kan erbjuda i dagsläget. Nilsson har varit ojämn och ska också vara förhållandevis välbetald, och VIK vill nog att den ”sista” backplatsen ska fyllas av en solid tvåvägsback som är bekväm med pucken.

Den beskrivningen passar ju in på Alex Trivellato, men italienaren är som sagt dyr och ska vilja ha en plats i PP, och där finns inte platser kvar längre i VIK på blå Gulsvart kan lova ut. Så vi kan nog räkna bort Trivellato.

Då kan nog VIK få mer hockeyback per krona i exempelvis SHL-meriterade Almtunabacken Victor Aronsson, 28, som är något av en doldis som gör det väldigt bra i det tysta, men är bättre med pucken än exempelvis SHL-meriterade Bobbo Petersson och Alexander Falk som lämnat Södertälje.

Så troligen blir det någon prisvärd svensk back, utöver hårdingen Ludvig Jardeskog, som kommer in. Och vi kan nog räkna bort Nilsson och Trivellato ur ekvationen.

CENTRAR

 1. Mikael Frycklund
 2. (Alexander Rauchenwald)
 3. Isak Skedung
 4. Filip Karlsson

Vad bloggen hör är ganska många av de nordamerikanska centrarna på marknaden mest intresserade av att göra poäng. VIK skulle ju behöva någon spetsig allroundcenter för topp-2, som även gör jobbet i eget zon.

Detta då flera av de offensiva finessforwards man tagit in som Svensson och Lavoie skulle behöva den tryggheten. Vilket en sådan som Rauchenwald skulle kunna ge, som bloggen berättat att bland annat VIK ska tycka om. Men ryktas även om SHL-intresse där för österrikaren.

Rauchenwald ska vara ganska ettrig och även vara en bra tekare som kan blixtra till offensivt, se fint mål och assist här mot Graz (har nr. 53 just i denna match för blåklädda Salzburg).

VIK hoppas nog att en sådan som exempelvis Rauchenwald kan göra samma resa som exempelvis Kalle Östman, som då han kom till VIK främst ansågs vara en energicenter/ytter på allsvensk nivå, även om österrikaren har bättre meriter än vad Östman hade då.

YTTRAR

 1. Anton Svensson
 2. Alexandre Lavoie
 3. Lukas Zetterberg
 4. Alexander Lunsjö
 5. Gabriel Kangas
 6. Marcus Bergman
 7. William Wikman
 8. Jesper Johansson
 9. (Henrik Hetta)

Frågan är vad som händer med Hetta, annars är ytterforwardsparen klara. Det behövs verkligen muskler här, antingen via Hetta, eller någon annan spelare som kan balansera upp en relativt småväxt och finessorienterad forwardssida.

***

Vi får nog inse att VIK inte har råd att bara lasta in tungt SHL-meriterat så här år 1 i den förhoppningsvis stegrande satsningen. Så några fynd måste vi hoppas på och räkna med, inte bara välmeriterat. Ett fynd kan ju också i den bästa av världar ha ett snudd på obegränsat tak till en låg penning…

7 svar

 1. Olli skriver:

  Det behövs riktigt tuffa småfula spelare i truppen, just nu kan jag inte se vilken/vilka spelare som ska ta den rollen. Alla som sett kval och slutspels matcher vet att sådana spelar typer behövs.

 2. Musse skriver:

  Spännande med Jardeskog som defensiv pjäs. Nu hoppas jag på att Trivellato stannar, om inte så skulle Anderberg kunna fylla den luckan. En vass topp 2 center och Immo på sista forwardsplatsen. Rycktas om att han setts i stan?!?!
  Såg att Vlt satt Jimmie och Z i förstakedjan, nja kanske inte va…. Men smart att sätta Jimmie som kapten. Fostrad i klubben och älskad av ståplatspubliken! Bra för att elda på intresset. :=)

 3. Vik-följare skriver:

  Intressanta tankegångar om morgondagens VIK-lag och speciellt om möjliga/klara hemvändande VIK-spelare eller västmanlänningar.

  Det saknas är en tydlighet från VIKs sida och i fansens spekulationer om hur VIK ska se till att skapa morgondagens hemvändande VIK-spelare. Var finns tankarna om J20-juniorerna, hur ska de kunna ta nästa steg inom VIK, juniorsidan till A-lagsspel?

  Nu saknas det tre av fjorårets tongivande spelare (Hagman, Hurtig och Keilin), förutom Kangas. Är det så att de kommer att presenteras som en femte formation eller är de förlorade till andra klubbar som ser deras utvecklingsmöjligheter.

  • Mathias skriver:

   I en SHL-satsning kan man inte se A-lagverksamheten som en social verksamhet. De juniorer som anses vara redo för A-lagspel får chansen.

   • Musse skriver:

    Ja precis som det alltid har varit. Det är inte många juniorer som tar sig direkt upp i HA. Ibland kommer nån talang utöver det vanliga, men det är inte ofta. De flesta behöver mogna i lägre serier. Och i VIK blir det ju inte direkt lättare med uttalad SHL satsning. Vi får se hur Kangas utvecklas, det kommer bli tufft att ta en tröja i ett uppgraderat VIK. Vi får hoppas han är redo för en nivå till.

   • Pelle skriver:

    Ja man måste nästan upp på Pontus Holmberg-nivån för att platsa som junior i ett lag som satsar mot SHL. Och nu har han gjort tre viktiga mål i SM-finalerna. Det säger lite om vad som krävs.

    • Bozo skriver:

     Precis, VIK kan i detta läge enbart spela juniorer seriöst av en klass där VIK enbart är en högst tillfällig plats inför SHL. Många juniorer deppar ihop i Ettan, att vägen är så lång. Även Holmberg spelade ju i Ettan. Se på kanadickerna i Sura. Mycket sitter i huvudet. Se oxå på Frölunda-lånet Berglund som blev mentalt knäckt av JVM där han petades på plats, tappade allt efteråt.