Silly: Alexander Rauchenwald kollas upp av flera lag i Allsvenskan – däribland VIK och den slitstarke allroundcentern kan bli svaret i centerjakten

Alexander Rauchenwald - högt värderad tidigare i Salzburg. (Skärmdump)

 

Bloggen har tidigare skrivit om att den österrikiske landslagscentern Alexander Rauchenwald, 27, är på den allsvenska marknaden. Många allsvenska klubbar är intresserade av tvåvägscentern. Även VIK ska vara det.

Patrik Zetterberg har ju spelat i Österrike och hämtat spelare därifrån förr, så det kan tala till VIK:s fördel i detta fall. På pappret är inte Rauchenwald kanske den flashigaste, men VIK har ju faktiskt redan ganska många ”flashiga spelare”, som kan behöva ett tvåvägsspel som understöd.

Många av de nordamerikanska centrarna på marknaden är ofta mest intresserade av att göra poäng, och inte att slita i egen zon, enligt vad många menar.

Dock är Rauchenwald även bra offensivt, och har trots en andrafiol i PP i starka Salzburg bättre poängsnitt (0,70) de senaste fyra säsongerna i Österrike än en sådan som Kelsey Tessier (0,64), som gjorde 42 poäng i VIK 19/20.

Rauchenwald har i vår varit kapten och förstecenter i det österrikiska landslaget och hyllas för sin karaktär och sitt slit över hela banan. Nu laddar 27-åringen, som levererat bra trots övervunnen cancer och skador, för att ta tillbaka Österrike till ”A-gruppen”.

Och det vore väl ganska logiskt att få hit en prisvärd och hungrig center som kan göra poäng, men samtidigt också slita hårt utan puck så att spelare som Lunsjö, Zetterberg, Lavoie och Svensson kan fokusera på anfallszon?

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Jämför lite utvecklingen mellan Rauchenwald och Urbas. Även om Urbas var gedigen hela tiden så vad det när han blev 28 år som poängproduktionen kom igång på riktigt, då i Villacher, Österrike.