Kung Patrik Berglund, Bromé efter Karlskogafighten och lite silly

Staty nästa. FOTO: Rune Åhlén (C) FOTOBLOGG

Patrik Berglund bara växer. Under fredagen gav alltså Patrik hela 100 000 kronor till insamlingen, klicka här. Det har givit en härlig skjuts och under fredagen passerades 350 000 kr.

Hatten av för ”Bulan”. Som någon sa borde det bli staty sedan när Patrik kommit hem, låt oss säga 2019, och har spelat hem ett SM-guld. Men oavsett vad som händer kommer detta aldrig glömmas hos alla VIK-fans.

***

Mathias Bromé gjorde ett fint mål mot Karlskoga (seger borta 4-2) och det var nog välbehövligt för självförtroendet.

– Det var en helt vanlig träningsmatch, säger Mathias till Centralen. Det var bra fart.

– Vid mitt mål stod jag framför kassen och såg Jonsson få den på blå. Jag åkte ut från målet och fick en pass och vände upp och sköt, jag såg faktiskt inte ens att den gick in. Men det var otroligt skönt att få göra mål!

Från sidan var det ruffigt, hur var stämningen på isen?

– Jag tyckte stämningen var bra på isen, säger Mathias avslutningsvis.

***

Brendan Mikkelson känns lite som det enda rimliga alternativet som ”drömback”. Men Brendan gjorde en mycket bra säsong i AHL senast och vill kanske testa på någon NHL-camp på en tryout.

Dessa NHL-camper brukar köras i mitten av september. Ganska många lirare bjuds in till varje lag och gallringen börjar tidigt. Så runt den 20-22 september lär det börja finnas en massa bra lirare som inte tagit plats i NHL. Kanske Brendan Mikkelson.

Enligt god källa finns annars backen Dallas Jackson på marknaden. Ska vara en god tvåvägsback med bra pass och gott fysiskt spel. Kanske en prisvärd backup till Mikkelson och ligger gissningsvis i prisklass runt överkomliga 40 000 Euro netto för en säsong baserat på meriterna.

Jackson verkade ha en liten genombrottssäsong ifjol i Bridgeport.

***

En annan back som finns tillgänglig är Scott Hotham. Den store backen är under kontrakt men Villacher vill släppa kanadensaren.

Om nu Niklas Johansson kanske även vill ha råd med en riktigt skicklig powerforward…