Lagbygget börjar ta form och väl mycket hänger just nu på att frågetecken blir utropstecken – hur kan laget spetsas?

Vilka kommer och vilka går? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Laget börjar efter signeringen av Johan Skinnars ta form. Nu ska det på forwardssidan in minst tre producerande spelare och minst två grovarbetare.

Tänkbar uppställning:

Mr X1 – Mr X2 –  Fredrik Johansson

Johan Skinnars – Mr X3 – Marcus Bergman

Lukas ZetterbergIsac Skedung – William Wikman

Mr X4 – Jesper Cederberg – Mr X5

På forwardssidan är det fortsatt oklart vad som händer med Niclas Lehmann, Fredrik Hetta, Oscar Pettersson, Lucas Venuto, Hampus Wallin, Anthon Eriksson, Conny Strömberg och Jesper Johansson. (Rösta på startsidan vem Du helst har kvar!)

Uppenbarligen brottas Zäta med besluten kring dessa då man avtackat ett koppel av andra spelare. Vi kan konstatera att laget just nu, trots signeringen av Skinnars, inte har någon given 30-40-poängsspetsspets utan allt hänger på att spelare tar kliv eller konserverar form (Fredda J.).

Det känns faktiskt något hasardmässigt om VIK tvingas gå in i säsongen med än fler spelare som har frågetecken kring sig. Ingen av de osignerade från föregående säsong i Ettan är heller lätta att förutspå hur de kan leverera i Allsvenskan.

Skulle Zäta kunna landa några av Nikolai Meyers eller Jens Jakobs kaliber (även om veteranvärvningar också alltid är en risk) skulle det bli tryggare. Dock hörde jag nu att Meyer finns på marknaden i Tyskland och Österrike och blir det napp där är såklart VIK chanslösa.

Kanske kommer VIK behöva vänta in träningslägren i NHL/AHL för att fynda sent på lite NJ-manér? Hoppas man inte utesluter importer allt för mycket, för ett par som levererar skulle verkligen inte skada (som McGrath v.1.0, Fornataro v.1.0, Sorkin och Caputi.)

Man kanske inte behöver värva 14 importer emellertid bara för det. Dock är det svårare att hämta från Nordamerika nuförtiden då löner och annat har förbättrats i AHL sedan NJ:s glada dagar.

***

Acke Ringström ryktades till VIK från Kristianstads IK. Men det dröjer och enligt uppgifter har nu backen börjat förhandla med KIK.

***

Det har talats om Johan Skinnars som center. Men 29-åringen har dock inte varit speciellt lyckosam som tekare de senaste tre åren i Sverige. Skinnars har inte tekat mycket men av 463 tek har 29-åringen vunnit 48,6 %.

Som junior i Leksand var dock Skinnars en strålande tekare med 60 % vunna. Men det var ett tag sedan och behovet av två tekningsstarka centrar ser ut att kvarstå…

8 svar

 1. Dave skriver:

  Tycker Eddie Davidsson ska komma tbax till Vässan!

  • Pelle skriver:

   Han har kontrakt två år till med Mariestad så det kommer nog aldrig hända.
   Orsaken till det långa kontraktet var väl att han trivs så bra i Mariestad, har han sagt.

 2. VIKarn skriver:

  Nä, jag kan inte bara säga en spelare, jag drar till med:
  Anthon
  Lehmann
  O P
  Hetta
  ev Conny
  Om det blir svårt att hitta spelare, kan jag tänka mig att Z tar in Frycklunskan oxå.
  I min laguppställning, ska Conny vara en ren rollspelare, gissa vilken 🙂

 3. Johan skriver:

  Vill gärna se att Anthon Eriksson blir kvar, han behövs med sin fart och tyngd.

 4. Tompa skriver:

  Jag skulle gärna välja flera, men okej.
  Den som bäst kan servera perfekta passningar till Zäta Jr – är Conny, professorn! (Skönt i PP!)
  För övrigt har jag stark tro på Erikssons speed, kämpaglöd och utvecklingspotential.

 5. anden skriver:

  Jag gillar Anton starkt!! Hans speed behövs han kan göra det oväntade och bara åka ifrån en och göra mål!! Och Hetta är ju Hetta!

 6. Marko skriver:

  Håller med dig Mikael. Jag kan inte se andra alternativ än att man måste hitta stabila poängmakare för att inte riskera ”panik” om poängen inte kommer. Det var svårt med mycket i ”ettan” även om det gick vägen men det håller inte att göra 2-3 mål per match i längden. Meyer blir nog omöjlig att få om intresset är konkret från kontinenten. Möjligen om någon större sponsor gick in med någon form av bonus ifall han signar för VIK. Då försvinner inte pengarna från lönebudgeten.
  Men hursomhelst så är det iaf 2 spelare av den kalibern som behövs.

 7. Vicky skriver:

  Conny eller Anton