Paananen om nyförvärvet Johan Skinnars från Kristianstad som även var kvalhjälte i Södertälje: ”En ledare, hög arbetskapacitet med fina händer”

Johan Skinnars gjorde bland annat ett sent mål på VIK i playoff match 3 där de fina händerna syntes. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under VLT.se:s eminenta Silly-Friday presenterade Zäta och ciceron Kevin Johansson Kristianstads kapten Johan Skinnars som gjorde hela 64 poäng på 45 matcher i Ettan som nästa nyförvärv.

Den 29-årige forwarden har producerat bra överallt han spelat: Norge, Frankrike, Ettan och framförallt har Sätersonen öst in poäng i slutspel och kval. Dessutom blev det helt ok 13+7 för Södertälje i Allsvenskan 16-17 där bara målkungen Anton Holm nätade mer i ett då annars svagt SSK.

– En ledare, hög arbetskapacitet med fina händer, säger Thomas Paanenen till bloggen.

– Johan har ett driv till av vilja bli bättre och en duktig poängspelare. Vi ville ha Johan redan inför förra säsongen men han valde KIK istället. Johan är som person väldigt framåt och positiv vilket är minst lika viktigt då vi vill bygga detta på samma sätt som förra året.

Är det en center eller ytter? Mer av skytt eller framspelare?

– Han är både skytt och framspelare, sedan var och hur vi kommer att använda honom får framtiden utvisa.

***

En annan Säterson på marknaden är ju annars Jens Jakobs om vi ska spekulera, som gjorde 14+14 för AIK ifjol. Kan ju underlätta som då VIK hade många Avestakillar i föregående trupp…

***

Samtidigt står det klart att Kevin Weiskog, Manne Mattisson och Johan Skiöld inte får nya kontrakt. Det kanske mest överraskande var att Skiöld får lämna. Centern som är mycket begåvad i händer och huvud öste in poäng och var hela +30.

Det fanns dock frågetecken för fart och styrka. Uppenbarligen har Zäta mycket bra centrar på gång…

***

Tänkbar uppställning:

Mr X1 – Mr X2 –  Fredrik Johansson

Johan Skinnars – Mr X3 – Marcus Bergman

Lukas ZetterbergIsac Skedung – William Wikman

Mr X4 – Jesper Cederberg – Mr X5

8 svar

 1. Fredrik skriver:

  Något som kanske glöms bort är ju att vi lär bygga lite bredare lag än förra säsongen. Kan nog inte köra med för många juniorer i Hockeyallsvenskan med tanke på att vi knappast har samma spets i lagbygget i relation till den serie vi spelar i som vi hade i Hockeyettan. Så några fler seniorspelare behövs jämfört med förra säsongen tror jag vilket öppnar för någon till förlängning om man vill tror jag.

 2. Höftskott skriver:

  Jag tänker mig något sånt här:

  (Jens Jakobs) (Daniel Öhrn) Marcus Bergman
  Johan Skinnars (Fredrik Hansson) William Wikman
  Lukas Zetterberg Isac Skedung Fredrik Johansson
  (Jesper Johansson) Jesper Cederberg (Anthon Eriksson)

  Joakim Högberg
  Erik Borg

 3. Bozo skriver:

  Hellre Strömberg än Lehmann. Spetsegenskaperna är bra mycket större hos Strömberg. Frågan är om Lehmann någonsin tar sig tillbaka efter det som hände?

  • Bozo skriver:

   Sen behövs det i för sig en center till, då kanske Skinnars är tänkt som center som han väl spelade till en början i SSK innan skadeperioden.

 4. Pelle skriver:

  Hetta skulle göra det bra i en fjärdekedja. Jobbar väldigt bra i alla zoner. Han skulle även peta in några mål som bonus. Han är väldigt kvick på returer. Hans tempo räcker definitivt för allsvenskan.
  Även Jesper Johansson skulle göra det bra i fjärde. Och med en uppåtgående Cederberg som center så blir det en kanonbra fjärdekedja. Bra komponerad för BP också. Eller PK (penalty killing) som allt fler säger nuförtiden.

 5. Patrick skriver:

  Tyvärr men Lehman är för långsamm. Håller med Fredrik annars. Behövs några etablerade spelare.

 6. VIKarn skriver:

  Jag vill se Lehmann som Mr X3.
  Tror att han skulle klara det bra.
  När han åkte på den fula tacklingen mot Boden, tycker jag han va vår bästa spelare.
  Jag tror f*n han fixar det, han skulle lägga mackor till Bergman å Skinnars.
  Sen ser jag även gärna Anthon i fjärde linan.
  Jäklar vilken skillnad på känslan inför säsongen man har i år, jmfr med för ett år sen.

  Framåt Västerås!!

 7. Fredrik skriver:

  Mr x1,2 och 3 måste verkligen vara bra och lite mer etablerade känns det som om vi ska undvika kval. Man kan inte räkna med att alla unga blommar ut samtidigt.