Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Lasse Johansson om kvalserien och målvaktscoach Patrik Sjöström: ”Jag valde att följa Patriks väg”

Centralen fick en intervju med fantommålvakten Lasse Johansson som kanske gjort den bästa säsongen någonsin av en VIK-målvakt.

Hur laddar du inför kvalserien? 

– Det har blivit en del extra teknikträning med Patrik (Sjöström, målvaktstränaren) och att slipa på lite detaljer i spelet som kan förbättras.

Studerar du extra vissa skyttar i de olika lagen?

– Jag har inte gjort det, men jag tänkte jag skulle se någon match från vardera lagen på DVD nu innan det drar igång i alla fall.

Hur har ni pratat i truppen om målsättningen för kvalserien?

– Vi har som målsättning att vara topp två när det är slut. Det kommer bli tufft men ska bli riktigt roligt!

Vad har målvaktstränaren Patrik Sjöström betytt för din utveckling?

– Han har varit jätteviktig för mitt spel och min utveckling. När jag kom för två säsonger sen så hade vi lite olika tänk kring målvaktsspel.

– Jag valde då att följa Patriks väg och har blivit en mer teknisk målvakt och det känns som jag nu har hittat en bra balans mellan att vara en teknisk målvakt, och en målvakt som spelar med känsla och som försöker läsa spelet. Vi har en bra kommunikation mellan varandra och diskuterar ofta vad som behöver förbättras och vad som ser bra ut.

Vad är de största skillnaderna från ifjol? Du har lyft ditt spel till otroliga höjder. Är det självförtroende, ny teknik, bättre fysik eller vad är det?

– Det är en blandning av det mesta skulle jag tro. Men jag har jobbat mycket med att förbättra min teknik och även jobbat mycket på att bli smidigare/vigare. Så de två sakerna och mycket förtroende från Jocke har nog varit en stor faktor.

Kan du berätta lite om samspelet med backarna, hur arbetar ni tillsammans? Fagervall har berömt detta.

– Det är att vi diskuterar olika situationer och vad som ska göras i dessa. Till exempel i en 2-mot-1-situation om eller när de ska gå på puckföraren eller låta mig ta skottet och täcka av passningsvägen istället.

– Sen under spelets gång försöker jag prata med backarna om de har tid och kan hålla i pucken eller om de har någon precis i ryggen och måste göra sig av med den fort.

– Handlar egentligen bara försöka prata och vara tydlig så det blir så lätt som möjligt för dom i olika situationer.

Vad har Stefan Warg betytt med sin storlek och karaktär?

– Han har betytt mycket och är en tuff back med sin storlek jobbig att möta. Han rensar upp bra och står upp framför egna målet. Sen har han visat att han har offensiva kvalitéer också, säger Lasse avslutningsvis om VIK:s kanske viktigaste backrese.

snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:82:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:0:"";s:4:"doLI";i:0;}}";
snap_isAutoPosted:
1
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"311869594228908034";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-13 17:01:20";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:70:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/Lars-Johansson.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Tack. Bra jobbat Micke. 🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Hälsena och handled. Täckte också något skott då han skadades. Ansiktsskador. Men ska inte vara någr… https://t.co/iaKxCXJDwS

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Vet du vilka skador han har haft? För som John Fischer skriver så har han haft några som har stoppa… https://t.co/IGb77FvSl7

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Intresserat med en så utförlig rapport

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto