Ligans poängkung Lukas Zetterberg fick sista ordet och fullbordade sitt hattrick under övertiden mot mycket skickligt Björklöven men där Hutchings oroväckande nog skadade From

Daniel Gunnarsson har gjort allt i VIK. utom mål. Kommer det i slutspelet? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

32 svar

 1. MA skriver:

  Ang Hutchings tackling. Den tog klockrent i huvudet. Tre sekunder efter Froms skott, hoppar han in en tackling mot huvudet Även Posslers skulle ha ett straff, då han crosscheckar av Froms hjälm, och inte överhuvud taget behövt åkt mot From, hade all tid att vika undan.
  Om en spelare ligger ner och måste ledas av plan, borde video granskning gå på automatik. Tjänstefel av domarna och dom borde också få ett straff.

 2. Bozo skriver:

  1 min speltid på Kalle Östman igen.

 3. Mattias skriver:

  Hej.
  Tack för en bra blogg.
  Jag håller på Björklöven skall nämnas direkt. Jag är nöjd med 1 poäng borta mot Vik. Med tanke på att Löven saknade hela 8 st startspelare till denna match samt som det ser ut nu vår förste målvakt så gjorde vi en fullt god insats mot VIK.
  Västerås är bra utan tvekan och jag tror ni kommer ha en rolig vår om ni får ordning på vissa delar i spelet. Ni har en grymt bra leading line med Zetterberg och Frycklund i spetsen. det kan bära långt.

  Nu till situationen på Hutch.
  jag förstår Västerås frustation och jag försvarar inte tacklingen. Otroligt dumt gjort.
  Men om ni vevar situationen så tar inte tacklingen i huvudet på From. Kolla noga. Den tar i Axeln. Utvisning skall det absolut vara för Late hit men matchstraff ställer jag ett stort frågetecken till. det är situationen efter när possler åker in i han och han har tappat hjälmen som förstärker skadan. Kika noga så ser ni.

  Sen kan man nog också i efterhand diskutera Tornberg kneeing på Ottosson. Den kan man absolut också anmäla. Hade den rendera i skada så hade den garanterat tagits med. Nu blev det en tvåa på den.

  Som jag sa så förstår jag Västerås frustration och jag försvarar inte tacklingen.
  Avslutningsvis så vill jag gratulera till 2 poäng. Mycket talar för att vi kommer att mötas i ett slutspel.

  • Pelle skriver:

   Finns det inga optiker i Umeå? Man får ingen hjärnskakning av en tackling i axeln. Vid situationen med Possler är ju From redan knockad och på väg ner i isen. Blir garanterat en avstängning. Man ser även från andra vinkeln att Hutchings drar upp armbågen, men om den träffar är svårt att se. Kan vara axeln som direkt går in i käken.

  • Nisse skriver:

   2 korta motrepliker, som precis som du Mattias inte lägger nog värdering i rätt eller fel.
   Det finns en video vinkel på Tornbergs ”tackling”, den syns en kort sekvens precis efter situationen, det är fotled mot fotled.
   Det finns 3 videovinklar som disciplinnämnden kommer få som inte vi tittare fick se, den från båset, den från bakom VIKs mål samt den från taket..
   Det mest intressante tycker jag är att se var huvudet på domaren i mittzon är riktat, hur kunde han undgå att se situationen?
   Han borde granskas.

   • Mattias skriver:

    Efter att ha sett situationen igen så kan jag bara hålla med. Såg det från en annna vinkel nu och ni har så rätt.
    Jag är inte den som inte erkänner när jag har fel.
    Utan tvivel är det en solklar uppåtgående rörelse som träffar. Han förtjänar straff.
    Ber om ursäkt för att jag såg så fel förra gången.
    Glasögon behövs ej 😂.

    Men där emot håller jag inte med om Tornberg till han som skriver att det är fotled mot fotled för det är det inte. En hundra del senare så har vi en allvarlig knäskada där på Ottosson.

    Men jag backar på Hutch och säger att det är solklar matchstraff och avstängning väntar.
    Mvh Mathias

 4. Alkemisten skriver:

  Om Harald Lückner säger att det var något fult som skedde mot VIK, då är det oerhört fult för han kan inte säga en enda positiv sak om VIK, rätta mig gärna men en större VIK hatare får man leta efter.

 5. Alkemisten skriver:

  Om man tittar på disciplinnämndens film kan man fundera på vad domaren i mittzon har sin blick.
  Han syns inte i bild förrän From ligger ned. han är i skottlinjen och om han följde pucken måste han sett tacklingen. Om han inte såg det måste han ha ett ett extremt smalt synfält och bör inte döma annat än poolspel för 10-åringar.
  Vad är meningen med 4 domar system om dom inte kan se något?
  Den domaren som befann sig i mittzon bör plockas bort p g a ”grov oskicklighet i sitt yrkesutövande”.

 6. Pater T skriver:

  Såg nu på HA’s hemsida, att Hutchings är anmäld till disciplinnämnden.
  Även om det är X-antal timmar för sent, såna tacklingar ska beivras.

  • Peter skriver:

   Blir väl som vanligt, 3 matcher för Hutchings medan From är borta 2 månader.

 7. Patrik skriver:

  Tycker ärligt inte det är en huvudtackling och heller inte en sen tackling…. Tar ju i axeln. Känns lite oseriöst att i en blogg tjata om detta, kasta skit på domarna och påstå att vik alltid drabbas hårdast. har ni en skada i truppen eller?????

  • Bosse skriver:

   Det där är du nog rätt ensam om att tycka, du har kanske inte sett reprisbilderna? Hutchings kommer ju från blindside och hoppar nästan in i From (skridskorna släpper från isen). Det är exakt de tacklingarna som måste bort från hockeyn. Han kommer självklart att bli både anmäld och avstängd. 3-5 matcher borde det bli med rådande regler. Sen tar säkert första tuchen i axeln men det är helt ovidkommande om man ser på hela situationen.

   Allt sånt ska bort från hockeyn oavsett vem som utför det, hockeyn har alldeles för många hjärnskakningar och spelare som får sluta i förtid. Tycker kanske att man ska införa att spelaren som utför tacklingen får vara avstängd lika länge som den andra är skadad. Det där Hutchings gör är ju helt medvetet, han har lång tid på sig att ”avbryta” tajmingen men satsar ändå.

  • Peter T skriver:

   ”Tycker ärligt inte att det är en blablabla”
   Vad fan snackar du om, lär dig svenska för fan

 8. Leifi skriver:

  Om domarmaffaian ens vågar granska händelsen så bör det bli en lång avstängning.
  Men vi vet hur det blir, det är spelarnas ansvar…vi såg inget… vi har inget ansvar. Zzzz

 9. Peter T skriver:

  Vad fan hände egentligen i slutet av matchen??
  Va på plats, men uppfattade aldrig varför Hutchings spårade ur totalt.
  Läste nånstans att han fick 5+20 för spearing, såg när han lämnade isen, innan spelarna tackade varandra, hans tröja va helt södersliten.
  Varför lackade han ur, va ju fan han som betedde sig som ett svin.
  Får inte han 5 matchers avstängning, i erfterhand av diciplinnamnden, då kan man lägga ner hela skiten.
  Hur funkar det egentligen, måste nån anmäla, eller sker det per automatik??

  • Pelle skriver:

   Det blev bara en tvåa för slashing plus en roughing på båda.

   Jag har för mig att det krävs en anmälan för att det skall bli en granskning. Ibland har det hänt att en domare anmält trots att de missat under match men sett det i efterhand.

   Skrämmande att umebor inte kan erkänna att smällen tar i huvudet. Trodde de var sportsliga i den staden. Förutsatt att det blir en granskning så måste det bli en avstängning. Men VIK hade haft mer nytta av en femma PP under matchen.

 10. BK skriver:

  Den är rätt mot huvudet, han glider förbi axeln i en uppåtgående rörelse, VIK spelaren har gula ränder på axeln där träffar ham aldrig.

 11. Bozo skriver:

  Om Hutchings inte hade kommit undan så hade matchen varit över tidigt. En kanadick vet alltid hur man vänder energin i match i ett hopplöst läge. Tyvärr visar ligan att sådant premieras och tyvärr gick VIK i fällan.

 12. Bozo skriver:

  VIK har faktiskt haft tur gällande avbräck och behöver bredda med spets. Kan man enbart drömma om förstärkning av forwards i klass med Svensson och From nu när det verkligen ser ut som systemet kommer till sin rätt? PP2 blev ju exempelvis helt bedrövligt idag när From utgick. Räcker inte med enbart Lunsjö.

  Länge sen man såg en match svänga så. Fram till 1-1 trodde man att VIK skulle vinna med 5-0, fram till att From utgick så kändes det som VIK skulle fixa det ändå enkelt. Därefter fram till 3-3 kändes det som att det skulle bli förnedrande och ny kris i klubben. I tredje var VIK sjukt starka men hur matchen gestaltat sig så visste man att 5-5 skulle komma.

  • Bozo skriver:

   Tycker ändå man ska försöka lösa Kalle Östman från hans kontrakt i Malmö, kosta vad det kosta vill. Han behöver förtroende för att vara bra och han är nog inte tillfreds att lira någon min och som mest 4 min när t.o.m resten av laget spelar som skit. Det är inte många månader kvar på säsongen att betala lön och han skulle ha kort startsträcka.

 13. Pontus Blom skriver:

  Ang Hutchings tackling. Tog den verkligen i huvudet? Såg ut som axeln, men att Posslers knä oturligt gav han en smäll i samband med situationen efter.

  Du skriver ofta bra och balanserat och även jag som Lövare uppskattar dina texter, men att upprepande påstå att Hutchings medvetet siktar på huvudet är onyanserat och oseriöst. Hutch är en spelare som är hatad av alla lag, men inte för att han spelar fult, utan för att han kommer in under skinnet på motståndarna. Han har mig veterligen aldrig blivit avstängd för en huvudtackling under sina 6 säsonger i Löven. Han siktar tydligt på axeln, men tajmar dåligt, inte mer än så, dock så klart olyckligt.

  Sen var väl Jesper Johanssons interference en av de mest tydligaste utvisningarna i matchen, som domarna tydligen ”letade upp”.

  Förstår att du är frustrerad, som även vi Lövare blev när vi mötte BIK Karlskoga för en månad sen och fick både Plant och Girard på hjärnskakningar. Ingen av tacklingarma renderade i utvisningar, eller anmälningar. Varken Plant eller Girard har spelat sen dess.

  Nä, en bra match av båda lagen och hoppas att From återhämtar sig snabbt. Hoppas vi möts i slutspelet med skadefria trupper!

  Mvh Lövare

  • Edvin skriver:

   Jag tror att du ser lite mycket med lövenglasögon på tacklingen precis som Micke ser lite mycket med VIK glasögon på Johanssons solklara 2a. Ganska naturligt faktiskt.

   Hutchings kommer att bli avstängd och då kan du ju fundera på var disciplinnämnden tycker att tacklingen tar. Jag tycker att det är ett väldigt respektlöst sätt att att tackla på. ”Skilja spelare från puck” finns det en gammal klyscha som heter men den här tacklingen är väldigt sen, från blindside och snett uppåt.

   Räkna ni med att vara utan Hutchings ett tag.

   Väldigt bra genomförd bortamatch av er i Löven för övrigt. Ni gjorde verkligen det bästa av situationen till skillnad från oss som tappade det helt i 20 min.

   • Pontus Blom skriver:

    Jag räknar med en avstängning på Hutchings, skulle tro mellan 3-5 matcher. Det var en ruskigt dåligt tajmad tackling, men utifrån de bilder som finns är det inte lätt att avgöra var smällen tar, och hur mycket Posslers knä tar. Hoppas verkligen att From snart är tillbaka.

    Det jag framförallt påpekar är Mickes onyanserade beskrivningar av händelserna. Att Hutch skulle vara en ”huvudägare” är direkt felaktigt, han har aldrig varit en ful spelare på det sättet, däremot en retsticka. Hutchings är inte en Andreas Lindh direkt….

    • Mikael Norén skriver:

     Hutchings är uppenbarligen en misstänkt huvudjägare. Sen du Pontus är fokus så ruttet att när en spelare kanske riskerar att få avsluta sin karriär så väljer sådana som du fokusera på att försöka linda in det. Sätt dig i Froms kläder. Domarna ger Hutchings någon match då Froms långsiktiga hälsa och karriär riskeras. Höj dig lite om du nu ska vara en så sansad och klok betraktare.

     • Pontus Blom skriver:

      Då har vi helt enkelt olika syn på vad en huvudägare är. En sån som Andreas Lindh, Alexander Hellström, Rahimi (förr om åren), m fl. är huvudägare. Hutchings har aldrig varit en tacklare överhuvudtaget.

      Jag lindar väl inte in nånting? Jag säger att det är en ”ruskigt dålig tajmad tackling” som ska rendera i avstängning. Tror dock tyvärr för Froms del att Posslers knä i situationen efter var det som verkligen släckte honom.

      Ang. From så skriver jag ju flera gånger att jag hoppas att han snart är tillbaka, vad mer kan jag göra?

      Vi har ju Plant som ev får avsluta karriären nu… Riktigt trist med dessa spelare.

      Skriver inte för att provocera, ursäkta om du tar det så.

      Tack för en bra blogg. Läser den regelbundet.

      • Mikael Norén skriver:

       Ok, Pontus, då misstolkade jag lite vad du skrev, ber om ursäkt för det. Kul att du gillar bloggen, den bygger på 95 % hjärta och kanske högst 5 % hjärna (som du nog märker).

    • Christoffer skriver:

     Att det kommer in typ 3st lövensupportrar och skriver att ”tacklingen tog nog inte i huvudet” är faktiskt ganska tråkigt för man behöver inte titta så många gånger för att se att det faktiskt är precis det den gör. Det är lite av ett skolboksexempel på tacklingarna som måste bort från hockeyn. Det gäller även om någon VIKare gör samma sak.

     Hutchings kan välja att inte tackla men kör ändå och trycker verkligen till. Jag tror inte heller att han har avsikt att skada men att den träffar huvudet är solklart. Sen att hjärnskakningen ska komma av att han slår i påvägen er avfärdade till och med Lyckner i direktsändningen så det är nog mer att man som lövensupporter ”vill” att det ska vara så. Kul att ni lövensupportrar kikar in här men lite mer respekt tack. Att sen Micke var lite het när han skrev referatet om Johanssons 2a får vi förlåta honom för 😉

     All respekt för lövens insats i övrigt.

     Om någon tvekar var tacklingen tar kan ni kolla på länken nedan.

     https://mobile.twitter.com/swehockeygifs/status/1475548908667482120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1475548908667482120%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhockeysverige.se%2F2021%2F12%2F28%2Falex-hutchings-anmald-till-disciplinnamnden

 14. Tubeman skriver:

  Domarna ”letade upp” interference på JJ? Den var så solklar som det går.

 15. ume-bo skriver:

  Blindside definitivt och inte snyggt men känslan (bara sett en repris skall tilläggas) är att tacklingen från Hutch inte träffar annat än bröst/axel (har inte sett alla vinklar)…men att From får en smäll i huvudet på väg ner mot isen då Posslers knä krockar med huvudet. Hutch är en retsticka men gör sällan riktigt fula saker. Där finns det klart större fiskar i sjön. Hoppas From repar sig snabbt.
  Poängen är att det en anmälan inte är säker här men att en tredje vinkel hade varit intressant att ta del av..

  • SH skriver:

   Den är klockren mot huvudet/hakan, du ser väl hur huvudet kastas höger bakåt av träffen, idiotgrej av Hutchings. Finns ju en slowmo gif på det hele här på Twitter…

  • Alkemisten skriver:

   Kommer bli säsongens längsta avstängning, de huvudtacklingar som som anmälts hittills har båda gett 3 matchers avstäng och de har inte varit:
   blind side
   hög fart
   samt med uppåtgående rörelse
   Det blir troligen 5 matcher men borde i min värld bli 10-15 matcher eftersom han utför den med uppsåt att skada.
   H’s axel är klart och tydligt framför Froms axel och träffar klockrent på Froms haka.

   • Alkemisten skriver:

    2 matchers avstängning, det är det kortast avstängningen i år för en checking to the head….
    Nu är det dax att leta upp en ny Mårtensson.
    Ligan gör noll och intet för att stävja överfall av denna typ så det är DAX att VIK skaffar sig en ”försäkring” i form av någon spelare som kan stå upp för laget. VIK åkte ur mot BIK förra året för att dom inte förstod att man måste kunna klubba ner och slåss om man vill ta sig vidare i ett slutspel. Nu kan alla lag ta sig vilka friheter som helst mot VIK.