Lite mer Lukas Zetterberg då vi slår på hål på ”myt” & även finsk topp-5-klubb ska vara intresserad av Brynäsforwardens tjänster

Lukas Zetterberg - kan siffrorna från 18/19 återupprepas? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Sportchef Patrik Zetterberg bekräftade under dagen på VLT.se att han haft kontakt med Brynäs angående Lukas Zetterberg. 22-åringen tränade dock med Brynäs som vanligt under tisdagen.

Enligt uppgifter är KooKoo, som just nu ligger femma i SM-Liiga, också intresserade av högerskytten. Laget från Kouvala ganska nära ryska gränsen har verkligen tagit sig denna säsong. Att ett topplag i finska högstaligan är intresserade säger något om Z:s kvalitet.

***

Det finns nästan en myt bland vissa att Lukas Zetterberg bara producerar mål och poäng i PP. Men den myten kan vi här och nu slå hål på:

Produktion 5v5 18/19.

Dessutom hade bara Frycklund, Wikman och Skedung bättre plus/minus på forwardssidan, vilket också kanske säger något.

Intressant att ingen hävdat att Kalle Östman eller Fredrik Johansson producerande förhållandevis klent i 5v5. Med det sagt finns ju fortfarande klart förbättringsutrymme i Lukas Zetterbergs spel och då forwarden fortfarande är ung finns alla möjligheter till ännu bättre helhet.

11 svar

 1. Gurkan63 skriver:

  Vill Brynäs låna ut eller sälja Zäta?

  • Bozo skriver:

   Inget alls just nu. Men de har åtminstone övervägt en utlåning, till en början en kortare sådan. Men det tror jag inte sportchef Z är intresserad av.

   • Gurkan63 skriver:

    Ska han lånas ut är det hela säsongen annars får det vara. Bloggen antydde tidigare att han är aktuellt till matchen på Lördag, stämmer det Bloggen ?

 2. MM skriver:

  KooKoo är inget topplag i Liiga, det är ungefär som när Oskarshamn ledde SHL tabellen. Bara en engångsföreteelse. Är inte VIK mer beroende av en topp 6 center?

  • Bozo skriver:

   Det verkar inte finnas C på marknaden för HA-lag. Tittar man historiskt i HA så håller centrarna klart sämst kvalité jämfört med resterande lagdelar.

   Exvis tycker jag inte att Leksand eller Oskarshamn hade mer än högst mediokra centrar förra säsongen.

   • Pelle skriver:

    Vad tycker du om lövens nya center?
    Duger inte han? Kedjan går ju bra iaf.

 3. VIKarn skriver:

  Blir nog svårt att få hit honom är jag rädd.
  Är det inte en ekonomisk fråga oxå??
  Vad kan lill Z:à ha för avtal i Brynäs??
  De vill säkert att klubben han går till tar över hela kontraktet.

  • Bozo skriver:

   Nu när laget börjar fungera så är inte pengar några problem. 600.000kr för att ta kontraktet resten av säsongen kan knappast vara ett problem.

  • Pelle skriver:

   Handlar det om ett lån blir det inte dyrt.
   Fattiga klubbar i HA brukar ju hellre låna från SHL än värva. Det var ju därför reglerna ändrades för att vissa lag hade massor av lån.

   Och vid en värvning kan dom inte kräva lika mycket som dom själv betalar eftersom marknadsvärdet sjunker om han inte platsar i SHL.