Lite om Dahlbom från Kallinge/Ronneby-supporter & NJ fick nej från toppspelare?

Centralen fick byta några ord med Kallinge/Ronneby-supportern Martin Persson om VIK:s nye målvakt Marcus Dahlbom.

– Som ett stort Kallinge/Ronneby-fan (som bor i Västerås) kan jag garantera dig att han var riktigt bra förra säsongen. Jag såg de flesta matcherna på nätet och jag tror att Dahlbom kan bli ett riktigt utropstecken i år. Jag blir förvånad om han inte tar förstaspaden ifrån Fransson ganska snabbt.

– Jag skulle framförallt säga att det som skiljer honom ifrån många andra är hans lugna spelstil. Många målvakter säger alltid att de har en lugn spelstil men i Dahlboms fall stämmer det verkligen. I övrigt är han väl som alla andra moderna målvakter tekniskt bra, stor och täcker mycket.

– Han är ingen klubbtekniker a la Marty Turco men han försöker vara aktiv i spelet och hjälpa backarna och gå ut och stoppa pucken vad jag kommer ihåg, och som för nästan alla stora målvakter är sidledsförflyttningarna något som är viktigt att jobba på hela tiden.

– Han kommer i alla fall vara anledningen till att jag kommer att gå på matcherna i Rocklundahallen i höst!

***

I förra veckan gick NJ ut i VLT och sa att han var mycket nära att signa en toppback och spetsforward. Men inget har hänt.

Enligt signaler har NJ fått nej från en forward som gjorde sen succé i AHL-slutspelet. Så NJ har troligen fått börja jobba på alternativa forwardsspår.

Varför backvärvningen dröjer kan vi bara spekulera kring.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto