Silly: NHL-meriterade Bill Thomas klar för en svensk klubb & lite David Lidström

Enligt god källa har Bill Thomas skrivit på för en icke namngiven klubb i SHL. Den NHL-meriterade forwarden kommer närmast från två säsonger i KHL.

***

Centralen har försökt få tag i Niklas Johansson angående transferryktena och lagbygget, men sportchefen svarar nästan aldrig nuförtiden, tråkigt nog…

***

Undertecknad snackade lite snabbt med David Lidström på gymmet, backen såg ut att träna hårt och gav ett sympatiskt intryck.

Det börjar bli några år sedan nu när den då 20-årige Lidström var en av lagets klart bästa spelare i kvalserien våren 2008, i mina ögon.

Lidström gjorde ändå 19 poäng i SSK ifjol och har ju onekligen en del potential. Och vissa backar blommar ju ut i 27-30-årsåldern, typ Elias Fälth och Johan Åkerman…

4 svar

 1. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Tålamod grabbar och tjejer…

  Man har ju redan en rad med spetsspelare klara rekordtidigt typ… Tänker på Urbas, Lihagen framförallt som ju är ren spets i Hockeyallsvenskan. Sedan har man även lyckats skriva nytt med Gråhns och värvat Cook och Leitner som så vitt jag kunnat utläsa bör kunna bli spets båda två.

  Utöver dessa har man Davidsson som redan förra säsongen gjorde 30 poäng, Williams som ju har ett målsnitt som få når upp till och Fredrik Johansson som var en RIKTIG nyckelspelare förra säsongen.

  På backsidan har man kvar Jonsson och Larsson som båda var riktigt stabila förra säsongen och där Larsson har all potential att växa än mer till denna säsong. Dessutom har de båda varit juniorer i VIKs ungdomsverksamhet. Lägg till Borgman som så vitt jag kunde se i Timrå, är en RIKTIGT fin lirare som är rörlig, har fart och som har en hel del spel i sig. Sedan spelare som Mylläri, Nilsson Lindelöf, Rubins, till viss del kanske även Linnarud som slåss om plats i laget dessutom… Med andra ord har alla backar förutom Cook och Borgman bakgrund i VIKs juniorlag i nuläget. Ingen dålig sak tycker jag… Men visst krävs lite mer spets här…

  Som grädden på moset på forwardssidan har vi även där lovande lirare som Zetterberg, Lantosi(riktigt bra i D1 och U20 VM förra säsongen!), Svedlund som säkerligen kommer växa än mer denna säsong. Och Fish som verkar kunna bli lite av Berg-typ kanske?

  Jag ser ett ganska färdigt lagt redan nu. Ett 2-3 spetslirare inför försäsongsmatcherna, test av lite talanger och sedan eventuell ytterlig förstärkning vid behov tycker jag känns vettigt. Vore dumt att inte ge egna talangerna chansen att slå sig in på allvar trots allt.

  Så.. Signaler man sänt ut från NJ är att man är redo för säsongen tycker jag. Det ni verkar vilja är att man skulle haft färre klara tidigt och sedan att man skulle värvat i en jämn stadig takt typ och att man skulle strunta i att ge egna talanger chansen.

  1:a juli så börjar det röra sig mer… Dyker det upp lirare som passar in i lagbygget och prisbilden så ska ni se att NJ håvar in lirare snabbt som sjutton… Om inte så avvaktar han nog tills de dyker upp. 🙂

 2. Jan-Erik Themner skriver:

  Håller med Fredrik…till 100%….
  Ovisshet är ingen bra marknadsföring
  Hoppas pojken NJ kommer med ett positivt och överaskande
  …värvningar på 2-4 spelare

 3. orolig skriver:

  VIK slutade etta i Allsvenskan 2014/15 och truppen höll jäkligt bra klass!

  Dagens trupp gör mig orolig, framförallt gäller det defensiven. Av förra säsongens sex ordinarie backar är bara Jonsson kvar. Det är knappast den förebild de unga spelarna behöver.

 4. Fredrik skriver:

  Föreningen gräver tyvärr sin egen grav.
  För det första bör man inte utlova massa vävningar och spetsspelare som det senare visar sig att man inte ens har råd med.
  Och vill man skapa lite intresse för laget så måste man ju kunna ge lite info, vad som är på gång osv…
  Knäpptyst runt klubben och fler och fler negativa händelser kan ju omöjligt vara bra för sponsorer och så vidare. Nej, ge fansen lite hopp så skulle pengar också rulla in. Speciellt säsongskort skulle säljas i betydligt raskare takt! Hoppas på en bra säsong, men för att bli ett topplag krävs ett par spetsar till! Heja VIK!