Litet transfervakuum efter sju nysigneringar på knappt fyra veckor…

Vilka/vem ska peppa nu när Lindh lagt av? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vi skriver den 28:e maj idag. Det var två veckor sedan Brock Montpetit skrev på. Men det har säkerligen inte varit dött för NJ under tidan fram till idag.

Frågorna kring McArdle, Helmersson, Marklund och kanske till och med Frisk (som dock ska vara på väg till Norge) har nog valsat runt i NJ:s huvud.

Det vore särskilt synd att tappa McArdle och Marklund som är två karaktärsspelare med bra storlek och trolig förbättringspotential och ännu mer uppsida då de kommer in i allsvenskan.

***

Lägg dessutom till NJ:s tankar om Conny Strömberg (har det inte gått två veckor nu?), Mattias Beck och Jens Jakobs så är det lite att fundera på för den gode Niklas. Plus säkert ett 30-tal AHL-spelare han har koll på. Och kanske lika många i Europa.

***

Enligt uppgifter ligger fortfarande målet kvar på att addera två backar och två forwards OM marknadssidan lyckas. Det ska ligga enligt plan just nu.

***

Sedan nu Malmö signat Liffiton och Södertälje den landslagsmeriterade tuffe tjecken Gulasi behöver VIK kontra med något liknande då VIK nästan tappat alla tuffa lirare man hade.

För även om VIK inte har ett så litet lag så är det på pappret ett lag bestående av snälla killar (snälla Simon Fredriksson, Brock Montpetit & Co. motbevisa detta!) som kan få problem att svara upp om Liffiton/Wessner/Stefan Warg (ja, tyvärr) tar sig friheter.

***

Vad finns då kvar ut på den allsvenska marknaden? Sam Lofquist om NJ vill ha en hårdskjutande men smått kritiserad back för sitt totalspel.

En backjoker är Moras tuffing Jonathan Harty som fortfarande är kontraktslös. Undertecknad gillade Hartys spel i Mora och det skulle kanske vara en prisvärd värvning för ett lag som behöver tuffas till. 98 kilo Harty är inte heller lastgammal.

På forwardssidan är det väl egentligen bara Mattias Beck som känns riktigt het av de lediga allsvenskarna, nu när SSK ska ha gjort klart med Francois Bouchard. Om nu inte NJ vill chansa med Philip DeSimone som säkert är riktig billig nu…

Andra eventuellt halvintressanta lediga namn är Jason Gregoire och David Rodman om nu NJ vill fortsätta med ren finess.

***

Till sist. Brendan Mikkelson är fortfarande klubblös.

5 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Pelle, vet det, skulle stått att det nog var något han funderade på.

 2. Pelle skriver:

  Jens Jakobs är nog ingen NJ funderar på eftersom han är klar för Malmö.

 3. PeGe skriver:

  Johannes, jag håller med till 100%! Ge oss McArdle nu!

 4. Johannes skriver:

  Ytterst märkligt om NJ inte väljer att satsa på McArdle. Går han till en annan allsvensk klubb och gör succé så kommer jag tappa tron på det mesta. Finns hur många anledningar som helst att han behövs till lagbygget
  -Bidrar med energi, fysik (!) och poäng
  -Är bäst när det gäller
  -Har ett allsvenskt år i benen och revanschlusta

  Vill han ha högre lön så ge honom det.

 5. Alex skriver:

  Hämta Mikkelson så är det klart!!!