Lovande debut för Lindhagen i 6-0-orgie mot Troja & Williams upp i poängligatopp

Freddan jublade ikapp i 6-0rgien i Ljungby. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Erik Lindhagen gjorde debut då VIK vann med hela 6-0 i Ljungby mot Troja på torsdagskvällen. Lindhagen stod för en lovande insats med ett fint mål. VIK är nu på alla sätt utom det matematiska klart för kvalserien!

VIK inledde mycket bra första fem minuterna. Bergquist visade prov på sitt utsökta spelsinne då han hittade Romano som visade sin teknik och kvickhet då han lyckades trycka in returen på sitt eget skott. 0-1 efter 5.07.

Men sedan slog VIK lite av på takten och Troja spelade bra och smålänningarna fick hjälp av ett power play. Troja skapade en del chanser.

0-2 kom efter 15.12 då Lindhagen visade prov på mycket fin teknik och bra skottförmåga då han direkt vispade in en retur i krysset, med kroppen lite felvänd i ett svårt läge.

Med tanke på Lindhagens fina mål var det nog Mario Lemieux han talade med på telefon innan start. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter det tog VIK totalt över och 0-3 kom efter 17.56 med ett kanonskott av McArdle. 0-4 kom vid 19.10 efter hårt skott som träffade masken på Kokman och Fornataro slog in returen.

Resten av matchen var transport då Caputi styrde in 0-5 i andra och Freddan Johansson fixade 0-6 efter fint förarbete av Bromé. Troja missade även en straff.

Sammanfattning

Kvalserien är så nära nu att man kan känna doften av Conny Strömberg. Rent matematiskt behöver VIK bara ta tre poäng på de kommande fem matcherna.

Lindhagen stod för en lovande debut. Verkar vara en klok center som blir mycket intressant att följa som playmaker mellan de båda rivjärnen och allt mer skottstarka Legein & McArdle. Mycket intressant och en välkomponerad kedja på pappret där.

Nu blev det så att Freddan Johansson och Marklund hamnade längre ner i hierarkin. Men det kommer behövas en så bred uppställning om det ska bli SHL. Vilken lyx att ha en så bra center som Marklund i fjärde.

Fornataro har det småtungt men fick näta. Hade en mörk afton i teken och vann bara fem av 15. Bara att kämpa på, bra att det finns sparkapital. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Lindhagens mål i afton krävde skills ur den högre skolan, och är det någon svaghet i Freddans och Marklunds spel just nu så är det skyttet. Tror inte någon av dessa hade satt detta skott faktiskt på. Man vill ju gärna ha en andracenter som kan skjuta.

Olyckligt för stunden är att Frycklund hamnat utanför laget. Kortsiktigt tråkigt men Mikael kommer få chanser igen vid skador. Sedan är jag fullt övertygad om att Frycklund inom några år kommer vara en ledande spelare i laget om man har tålamod och om Mikael tränar stenhårt.

Tony är på gång och har 3+1 för fyra poäng på sina fem senaste matcher. Liraren besitter unik teknisk kompetens i vissa lägen… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Bergquist har fått lite bättre fart på glidet och då kommer det utsökta spelsinnet fram som vid assisten vid 0-1. Hoppas Bacon fortsatt kan kräma ur ännu mer ur de 33-åriga tidigare väldigt trötta benen framöver.

Totalt sett ser det mycket lovande ut. Nu väntar Malmö på lördag i en härlig seriefinal kryddat med de 200 000 kronor som seriesegraren får.

Västerås tre stjärnor:

1. McArdle – Gjorde två fina poäng. Är verkligen urstark och så snabb. Har nu 4+2 på för sex poäng de senaste fem matcherna. Såg ni ruschen där McArdle från stillastående stekte Henrik Eriksson (ex-VIK) till friläge?

2. Lindhagen – Vann 11 av 17 (nästan 65 %) av tekningarna mot tekningsstarka Troja. Delade ut små smarta pass som en god playmaker gör.

3. Fransson – Troja var bitvis vassa och sköt 33 skott. Höll sin 8:e nolla – ska Frasse kunna matcha Lasse? Just nu har faktiskt Frasse bättre räddningsprocent än Lasse, 93,82 för Frasse och 93,68 på Lasse.