Mäktig NHL-mässig hyllning av Marcus Söderkvist under ispremiären inför dryga 2500

Hela familjen Söderkvist var på plats och fick stå på röda mattan.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Marcus Söderkvist fick en hyllning i NHL-klass som avsked och tack för 15 år under ispremiären. Inte ett öga var torrt då VIK-legenden klev in på isen.

 Så här ser tröjan ut som ska sitta och vaka över VIK Hockey i all evighet framöver.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Under en halvtimme var det röda mattan med familjen, fina tal på jumbotronen från Bert Robertsson, Johan Tornberg och Per Bäckman med flera och ett tal från hjärtat av smått legendariske materialförvaltaren Mio Schilcher.

Det blev dessutom två fina mål under aftonen från ”Slangens” klubba. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Man tänkte kanske att det kunnat göras under en seriematch, men nu blev det fullt fokus på Marcus och tid för en fyllig hyllning. Hatten av för VIK Hockeys regi av detta. Antar att det är Jimmy Gerdin på VIK-media som är hjärnan bakom hyllningen.

NHL-proffsen Backlund, Rasmussen och Berglund förgyllde som vanligt tillställningen.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Kanske blev också det pampiga och känslomässiga avtackandet av Söderkvist lite för mycket för många av spelarna. Spelarna fick stå kalla i 30 minuter på isen under ceromonin.

Internmatchen som följde kändes som ovanligt seg och plojmässig, därav var det extra svårt att urskönja några tendenser.

Charlie Cook såg dock spelsugen ut och visade att speeden helt klart finns där fortfarande, trots allt är Cook ”bara” 32 år. Blir högst intressant att följa vidare. Även Anton Mylläri såg ganska rörlig och bekväm ut.

Vänta och se är vad som gäller Matt Leitner. Troligen behöver passningsfenomenet från college acklimatisera sig en tid på stora rinkar innan vi kan göra en rättvis bedömning.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Matt Leitner och Matias Myttynen var högst anonyma och en smula sega främst i backcheckingen, men det var samtidigt de flesta spelarna på plan. Men de ”oprövade” har såklart extra ögon på sig från alla, en press de bara kan minska genom att prestera.

Borgman, Fish och Lilliehöök som alla ska vara fysiska lirare trivdes nog inte plojandet och var därmed ytterst svårbedömda. Borgman var dock uppe högt och visade på offensivlusta.

Williams smekte in en straff i krysset. Fina händer blir man aldrig trött att se på…  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Williams och Urbas var dock spelsugna och visade ett embryo till att vara lagets ledande forwardspar tillsammans genom några fina varianter. I mål hade Dahlbom ingen större lycka med sig just ikväll, Urbas isare vill han nog ha tillbaka.

Söderkvist testade Fransson och var nära ett hat-trick men en straffmiss satte stopp för det.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Kul att Söderkvist fick göra sina två sista mål i ABB Arena just denna kväll.

Men det första testet på alla frågetecken vi såg i afton får vi svar på torsdag borta Karlskoga, där det garanterat blir ett grisande och lite filmande som direkt kommer testa VIK-truppens karaktär.

***

Till sist ett stort tack å Centralens vägnar till Marcus Söderkvist för allt slit. Söderkvist slutade verkligen på topp.

1 svar

  1. Tomas Forsman skriver:

    Tyckte att Gråhns stack ut lite. Verkade vara het.

    Får nog avvakta tills träningsmatcherna kommer igång för att se hur det ser ut för nya spelarna.

    Bra artikel som vanligt