Målsnålt igen då Romano glänste och straffade Troja och Weiskog tog sin första poäng

På onsdagen fortsatte VIK leverera resultat som påminner mycket mer om fotbollsmatcher än hockey då Troja besegrades med 2-1 efter straffar. Offensiven haltade fortsatt men åter släppte man bara in en puck.

Första perioden var ganska jämn och Troja tog ledningen genom nye backen Zach Tarkir efter 6.24. Liksom mot Karlskrona senast var det förstakedjan och främst Kevin Doell som var för slapp i markeringen då Tarkir smög upp och nätade.

Efter målet fick Troja bra fart med vind i seglen. Dock kom en betydligt mer vässad Weiskog med fart med pucken och Jonas Emmerdahl lade in trissan mot mål. Kenneth Bergquist kunde näta och det var Weiskogs första poäng någonsin i A-laget i match 37.

VIK lyfte spelet i andra- och tredjeperioden med Bengtsberg i Trojakassen var riktigt vass. Matchen gick till straffar där Romano och Caputi nätade och VIK vann.

Västerås tre stjärnor:
1. Romano

2. Bergquist

3. Fredrik Johansson

Läs mer om matchen under torsdagen!

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Viktor

    Trojadrabbningen var en riktig tråkmatch där VIK;s straffskyttar stal hem poängen. Kvällens glädjeämne var Weiskog. Jobbade hårt hela matchen och gjorde grovjobbet till kvitteringen 1 – 1. Romano var åxå pelsugen igen efter några matchers bortavaro, fick dock inte ut mycket av sina soloraider. Var väl ett signum denna kväll för 1a och 2a kedjan att köra köra solo, det klickade inte i samspelet. Märktes även i de två PP-spel VIK hade där formationerna buades ut. Synd med buandet men faktiskt bättre än att vi i publiken bara tiger å lider. När kommer det att lossna? Kanske dags att tänka om?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok! Och gällande siffror är ändå just räddningsprocenten i min värld en av de mest träffsäkra gällande pres… https://t.co/Od9161iZ20

SvaraRetweetFavorit
Christian Lüddeckens - AvatarchrludChristian Lüddeckens

@VIKFanCentral Jag tror de får spela om första spaden. Sedan är det som Ragnewall sa i lokaltidningen att HA med si… https://t.co/sRpWEVYmNw

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Men borde absolut nämnt Ragnewalls HA-säsonger.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@chrlud Ok, tack! Vem tror du blir förstemålvakt i Troja?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto