Många “kära” återseenden & expert om CIS-ligan och AIK:s värvning av McKiernan

Det kommer kanske svida mest att se Stefan Warg i Malmö kommande säsong i raden av “släkten-är-värst”-matcher…

Vi får se många kära namn i andra lag kommande säsong. För VIK:s del får vi verkligen inte hoppas att släkten är värst.

Marcus Jonsson (AIK), Jason Walters (Karlskrona), Luca Caputi (Oskarshamn?), Erik Lindhagen (SSK), Romano, McArdle & Warg (MIF), Sam Marklund (Asplöven), Christoffer Björklund (Mora), Rasmus Bengtsson (Rögle) och såklart är det någon/några jag glömt.

***

AIK har gjort en mycket intressant backvärvning i Ryan McKiernan. Så här en säger en mycket meriterad hockeyexpert till Centralen om McKiernan och CIS, den “kanadensiska universitetsligan”:

– McKiernan var bästa backen i CIS förra säsongen. Ska bli intressant hur han gör sig i AIK. Han är en högerskytt och en begåvad back till förmodligen ett lågt pris. Så denna signering är vettig av AIK.

Vad säger du om CIS-ligan? Mariestad BoIS har ju nyligen också värvat poängkungen Daniel Ehrlich (ersätter Eddie Davidsson?) också.

– CIS är en intressant liga. I grund och botten är den för spelare som efter junioråren antingen inte hittar en bra klubb som proffs eller vill få en utbildning. Du kan inte spela i amerikanskt college (NCAA) efter att ha spelat i de stora juniorligorna men du kan gå till CIS och få skolpaketet betalt för.

– Så spelarens examen kommer när man är cirka 25 år gammal. Nivån ska vara ok på ligan. Derek Ryan (Ny i Örebro) kom från den här ligan och naturligtvis är han suverän, men det finns andra spelare som helt enkelt inte är lika bra. Mestadels hamnar dessa spelare i ligor som Danmark, Norge eller DEL2, men kanske fler lag kommer att ge dem en chans i framtiden.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:66:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/stefan-warg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

9 Kommentarer

 1. Johan

  Trogen supporter sedan 82. Har tidigar bidragit ekonomiskt och kommer säkert göra så i fortsättningen. Visst ska vi ha en ny arena men om vi går upp SHL, just nu tror jag bara att de skulle bli nyhetens behag när de spelar i allsvenskan.

 2. Mikael Norén

  Marko, håller med, tror en fin Arena skulle betyda mycket. Detta plus SHL så tror jag VIK kan snitta närmare 6000 per match. Se på Örebro, de har fixat arenan och SHL och snittar 5000 i SHL. De hade sämre publiksiffror än oss i Allsvenskan sett över åren.
  ***
  Bonzon, med alla respekt för vad man vill göra av sina pengar, så var det mycket bra skrivet 22.00. VIK-truppen behöver några spetsspelare till, dit går pengarna! NJs lista ja, undrar hur mycket det kostar att få se den 😉

 3. Bonzon

  Jimmy, jag kan nog med säkerhet berätta vad din hundralapp kommer att gå till – Inköp av spetsspelare till kommande säsong. Om du ska välja vilken spelare din hundring ska gå till, så kan du säkert få en lista på prospects av Niklas Johansson. Glöm inte att maila mig listan efteråt, jag och hela hockeysverige är sjukt sugen att titta på den.

 4. Marko

  @Johan och Jimmy.. Ni skojar eller hur? Fast egentligen bekräftar ni två något som jag redan visste! Supporterkulturen i Västerås, oavsett sport, är rätt kass faktiskt… En stad i den storleken måste ju kunna engagera fler än dom 2300 pers som följer tex ishockey? Där är jag helt övertygad om att en ny arena skulle göra intresset högre. Jag går till Rocklunda och kollar på hockey för att jag gjort det sen 1988. Jag vet hur de funkar. Men när jag “lurar” med mig nytt folk så är så grymt uppenbart att arenan inte håller måttet. Ett bra exempel när kompis besviket tyckte det rätt uselt att man måste välja en sak per periodpaus.. Pinka eller ta en öl? Samma svidande kritik får jag ofta från motståndarsupportrar som jag känner genom jobbet. Just detta med arenafrågan är något jag tänker ta upp med ledningen i VIK i ett brev i syfte att väcka en tanke om hur det faktiskt är. Ett bra argument i mitt tycke som kan användas som påtryckning:).

 5. Jimmy

  Jag tänker inte ens diskutera detta då det handlar om mina pengar. Med tanke på att det slösades bort massa pengar på mårtensson tidigare så avstår jag nog innan jag vet mer.

 6. Pelle

  Eftersom VIK inte vill riskera ekonomin, så handlar man bara för pengar man har. Det betyder att om alla resonerar som Johan och Jimmy så blir det inga nyförvärv.

  (Kanske det är förklaringen till VSK fotbolls kräftgång. De har tydligen supportrar som väntar med att gå på matcher tills de är uppe i Allsvenskan. Därför har de tomma läktare och inga sponsorer. Och ingen framtid.)

 7. Jimmy

  Jag är villig att hålla med. Den dagen jag vet vad mina pengar går till så kan jag bidra.

 8. Johan

  Tror det är många som vill vara med att bidra till ekonomin och till bra spelare. Men många även jag avvaktar tills det kommer något konkret. D.v.s några topp spelare, man vill ju inte köpa grisen i säcken eller bidra med pengar om det inte sats på några spelare.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto