Mangleruds tränare m.fl. om Skiöld: ”Skadefri hade han producerat mer & fick egen sång av fansen”

FOTO: LISBETH HALVORSEN MSHOCKEY.NO

 

Manglerud Stars assisterande tränare Ove Sundelius var vänlig nog att berätta om VIK-nyförvärvet Johan Skiölds senaste säsong i norska högstaligan. Ove svarade att han med glädje vill prata om svensken:

– Johan är en bra offensiv spelare med stor kompetens när det gäller puckkontroll, blick för spelet och avslutsförmåga, säger Ove till bloggen.

– Under sin säsong med oss spelade han 33 matcher med totalt 25 poäng (13 mål och 12 assist). Anledningen till att antalet matcher inte blev fler beror på att han en tid var borta med hjärnskakning. Vi är övertygade om att han hade producerat mer om han hade varit skadefri under hela säsongen.

FOTO: LISBETH HALVORSEN MSHOCKEY.NO

– Johan är verkligen en positiv spelare både i omklädningsrummet och på isen. Han är mycket träningsvillig och går alltid i fronten när det kommer till fysträning och andra extrauppgifter.

– Han fick en hel del förtroende i power play och var en av våra viktigaste spelare i den fasen av spelet. Kanske inte den snabbaste spelaren men ett bra hockeyhuvud gör att han oftast var på rätt plats i den offensiva delen av spelet. När det kommer till det defensiva så kan det förmodligen förbättras något.

– Vi var mycket nöjda med Johans insatser med oss under perioden han var här, säger Ove avslutningsvis och önskar även VIK lycka till i returen till Allsvenskan.

***

FOTO: LISBETH HALVORSEN MSHOCKEY.NO

Var även i kontakt med supportern Lisbeth Halvorsen som bland annat fotar och skriver för Mangleruds officiella site.

– Gratulerar till värvningen av Johan, ni har tur. Han kommer att saknas i Manglerud Stars. Jag vet inte varför han inte stannar hos oss.

FOTO: LISBETH HALVORSEN MSHOCKEY.NO

– Han är en mycket bra spelare, och var vår bästa poängplockare tills han stördes något av en skada. Hans skridskoåkning är stark och tekniken likaså. Han vet var målet är, men kan också servera fina passningar.

– Han var omtyckt i truppen, och det verkade som om han trivdes här i Norge. Johan var en av favoriterna hos fansen, den så kallade ”Gröna Armén”. Vi skapade en speciell sång till honom också. Inte alla spelare som får det, säger Lisbeth avslutningsvis.