Mardrömmen fortsatte mot Visby trots tränarbyte – men inte matematiskt över än

20 svar

 1. Knekten skriver:

  Som jag sa redan innan jul, laget spelar i div 1 nästa säsong. Det såg man direkt. Det unga oerfarna spelarna fixar det inte helt enkelt. Borde ju vem som helst se redan efter några matcher. Det VAR ju div 1 spel de presterade. Inte ett dugg förvånad ?

 2. Ludde Larson skriver:

  Det är just dessa soloraider av #9 och #71 som är ett av de stora felen i VIK just nu. Klart att de har lyckats några gånger under säsongen att slinka igenom motståndarnas försvar och gjort fina solomål. Då har dessa herrar hyllats till skyarna. Dagens moderna ishockey bygger mer och mer på SNABBA uppspel (utan dessa burskydd) där hela laget följer med upp i anfallet. Inte som i VIK nu när halva laget åker och byter vid anfallen. Denna obalans i uppspelen ger ingen bra kraft i anfallen och det genomskådar motståndarlagen snabbt. Pucken måste dessutom läggas mer på motståndarmålet istället för att spelaren viker undan ner mot hörnen. Det behöver inte se så snyggt ut men det är framför mål pucken ska vara och målsituationerna uppstår.
  Något mer som måste skärpas rejält är att öka tempot i PP. Pucken måste transporteras snabbare mellan spelarna. Mot Visby igår gick VIK:s PP i snigelfart.

 3. Gurkan 63 skriver:

  Rädda vik nummer 2 glöm det inte en krona till från minna fickor . suporterklubben kräv av styrelsen att redovisa vårt pengarna tog väggen . Langov kostar pengar bra agenter spelarna har känsla något liknande styrelsen i vik skulle ha. Nu är det lösa rykten men tidigare har rykten visar sig vara sanna när det gäller vik så kräv redovisning av insamlade pengar…

 4. Niclas skriver:

  Att du ens tar upp en sån som Frycklund försöker är ren nonsens. Han hade inte en enda passning igår som inte va under knähöjd . Rakt i gapet på anfallsglada exvikare i visby. Backarna är det minsta problemet laget har. Säkert tio gånger eller mer under matchen passar backa sticker upp och vill ha tillbaka puck av forwards inte en gång kom den tillbaka på ett tillfredsställande sätt.

 5. Marko skriver:

  Vi kan nog konstatera utifrån diverse rykten,vikande publikintäkter, enbart Langkow in( med insamlade pengar) mm så är det en sanning att kistan är tom och att man säkerligen kämpar en del med att säkra driften säsongen ut primärt.
  Kanske dags för ett # RäddaVIK2.

 6. VSK skriver:

  Jag har också hört ryktet Zip. Någon sa att även kommunen skulle ha fordringar på VIK som förfallit.
  Men styrelsen får säkert sina arvoden utbetalda!

  Är det någon som vet mer? Har styrelsen sagt något?

  • Zip skriver:

   Kanske har de inte haft råd att betala spelarlöner. Skulle förklara varför de inte ”gör jobbet”. Kanske kan bloggen kolla upp detta?

 7. Lindberg skriver:

  En eloge till supportrarna som visar hjärta nu. Annat var det för 2-3 år sedan när klacken tystnaden och skrik/visslingar kom redan vid minska felpassning! Jobbigt attt vara supporter men absolut nödvändigt nu. Bra jobbat STÅ!!

 8. Zip skriver:

  Stämmer ryktena om likviditetsproblem? Det sägs att leverantörer inte får betalt. Är det konkurs igen?

 9. Marko skriver:

  Ja, vi såg väl ingen effekt av det nya glada VIK när den nya tränartrojkan gjorde entre, eller där den enligt vissa trevlige klubbchefen eller trevlige ordföranden gjort intryck på lagets spel. Det är ju kul att folk är omtyckta och ger positiva känslor vid sidan av isen men…..
  Nä, jag blir inte lurad av att det varit fel på Christer el Zabel, de är bra tränare/ledare med förmåga att leda lag i de flesta serier. Detta är vuxna hockeyspelare som ska njuta av att spela hockey,ha som mål att vinna, lira för laget, för fansen mm. Visst, mental träning, positiva tankar mm är viktigt men KOM IGEN, det är ju inte därför det går åt helvete. Måste berömma Daniels inlägg som också handlade om förväntningarna på säsongen där de flesta av oss visste att det skulle bli tuft men att det aldrig skulle bli någon kris. De som inte presterat är spelarna, med några få undantag. Men det finns också en miljon olika orsaker enligt mig, bla så var truppen för tunn inför säsongsstart och med ett par skador så blev det en uppförsbacke hela vägen. Då hamnar frågan på styrelsenivå men även där så satte ju ekonomin stopp för att hitta fler bra värvningar. Så kanske inte helt styrelsens fel heller. Andra saker då, om Christer och Zabel kommit in lite tidigare, hade man hunnit spela in lite mer ungdomar då i laget och då kunnat förstärka på andra platser. ? Jag vet inte, men det har skitigt sig ordentligt på många sätt och jag hoppas verkligen att laget klarar av att lyfta sig kollektivt och klara den allsvenska platsen. En nedflyttning till Div 1 ger mig kräk- känslor med all respekt för lagen där och VIK som elitförening skulle få rensa en hel del både här o där för att klara ekonomin. Det skulle också innebära att en del ungdomsspelare försvinner till andra klubbar eftersom de erbjuds bättre villkor där och då försvinner de som är klubbens framtid.

 10. Daniel skriver:

  Det finns två saker som är meningen med ishockey, för mig
  Det primära är att mitt lag, som en enhet, gör allt i sin makt för att få ut maximalt av varje individ på planen. Detta är ett fundamentalt krav jag som supporter kan ställa oberoende av ekonomiska förutsättningar eller division

  Det andra är att vinna, vilket inträffar i högre utsträckning om laget lyckas med ovanstående.

  Inför den här säsongen var jag och många med mig väl medvetna om att vinstraderna inte skulle bli kilometerlånga, det skulle komma några rejäla gupp för nya unga vik

  Men jag känner mig lurad på så vis att jag i min enfald trodde att detta hungriga lag skulle ta lärdom och växa ihop med tiden.

  För problemet i Vik hockey, det låter paradoxalt, är att nästan alla spelare i laget vill vara här, för det är bekvämt här.
  Inte f*n ville w karlsson vara i vik? B little? Arla och Olausson? JG? Lasse i kassen?

  Det är ju precis här i botten av allsvenskan/toppen av div1 dagens vik vill vara, med få undantag som den stora massan lyckats skymma i stort sett hela säsongen.
  Det är bekvämt här i Mälarstaden, för alla farsor i vik, det finns ett barn därhemma nu, ögonöppnare och sömnmakare. Vik har blivit ett kneg, som ställer maten på bordet.

  Jag följer laget med ett geografiskt avstånd så jag kan ha missat något, så kan någon vänlig medsupporter hitta EN komplett bra hockeymatch ifrån gulsvart denna säsongen?

  Jag följer J18 med stor entusiasm nu, där ser jag hungern, där måste a-laget vara modiga till nästa säsong. Som det enklaste exemplet ska Jesper Wallstedt oavsett serie ha en av två målvaktsplatser. Eftersom han tycks vara extraordinär och för att det är så vi måste operera för att hålla oss unga och fräscha, det är de löpsedlarna vi måste se till att skapa.

  Ett två tacklingsmonster, någon med rutin, resten svennar och invandrare som använder oss som språngbräda, det är realiteten som kommer göra oss relevanta igen.

  Ledsen för ev knasiga formuleringar, är själv farsa till två småbarn så jag måste springa nu.

 11. Grävarn skriver:

  Kämpar gör de men tar fel beslut. Göra de 5 grunderna missar de helt. Åka skridskor, gå på kropp, passa pucken, in framför mål, och skott…..

 12. Lillgurkan skriver:

  Tänker posta exakt samma inlägg som det jag skrev efter Troja-förlusten.
  ”Det kommer lösa sig, har så svårt att se att två lag ska gå bättre än VIK över tio omgångar. Viktigast nu är att stötta killarna när vi spelar i Rocklunda. Burop hjälper föga när spelarnas självförtroenden redan är sargade efter en tuff säsong.”

  Sluta bua efter pucktapp vid ställningen 0-0! Inte konstigt att det föds förlorarmentalitet då.

 13. Miko skriver:

  Man blir gråtfärdig över eländet. Här får laget chansen till en nystart, att slå det sämsta laget så långt i kvalserien och på allvar blanda sig i toppstriden. Vad händer då? Man förlorar årets viktigaste match och i praktiken spelar bort sina chanser till spel i allsvenskan nästa år. Visst finns det matematiskt chans att man fortfarande hamnar bland de två bästa, men det finns det för alla lag, inklusive Visby, som jag i övrigt inte tror tar så många fler poäng. Redan till nästa match är de tillbaka till att vara slagpåsen, precis som innan denna match. Jag lider verkligen med publiken. Man kan verkligen inte förvänta sig eller begära mer av dem. De räddar klubben från konkurs, stöttar laget matchen genom i kvalet. Vad får man i gengäld? Uselt spel och ett lag som sannolikt spelar i division 1 nästa år.

  Jag tror att det nuvarande truppen är mentalt nedbruten. Anspänningen har aldrig släppt. För hur förklara att man är så mycket sämre mot divsion 1 motstånd, när man samtidigt gjorde det bra efter nyår och sånär lyckades undvika kval. Man är ljusår ifrån den nivån. Jag är också inne på din linje, Mikael. Paananen får ställa över några spelare som inte kan hantera den mentala pressen och spela mer J20 och J18 spelare. Dessa killar kommer att spela med glädje och inte känna av den mentala pressen på samma sätt. De som ställs över kommer man att göra en tjänst. Att spela det här kvalet är en plåga för dem. De verkar inte vilja vara på isen, då är det lika bra att de inte är det.

 14. Göran skriver:

  Sorgligt hur illa det är
  Och undra om alla fattar vad det här får för konsekvenser om VIK åker ur (vilket är mest troligt)??
  Ex Antal i VIK blir arbetslösa
  Tror även det blir för många vaktmästare med för blir inga träningar på dagtid skulle jag tro
  Vad händer med J20 super elit?
  Får dom behålla sin plats ?
  Samma med J18 elit
  Och U16 elit ?
  Och hur kommer alla ungdomslag bli drabbade ?
  Kommer med största säkerhet bli ännu sämre med istider när A-laget kommer träna tidiga kvällar
  Vilket innebär att Ungdomslag en får färre istider
  KATASTROF för hockeyn i Västerås

 15. Gurkan 63 skriver:

  Mycket trågigt att uppleva det som händer ,men det är bara yttligare bekräftelse på att laget är inte bättre. Föreningen agerade alldeles försent skulle ha gjorts i uppehållet som var . Hur det än går så hoppas jag att det blir en rensning uppifrån styrelsen och ner till spelarna och att föreningen börjar om det kommer ta sin tid , titta vsk bandy med campese gjorde med bandyn tog tag i ekonomin och tog ett par skitår men alla vet var vsk bandyn står idag.

 16. påsen skriver:

  Håller med dig…och kolla vilka som fick spela sista 6-7 minutrarna…skamligt vissa skulle inte få spela alls..

 17. VIK75 skriver:

  Bara att inse fakta. Vik spelar i Div 1 nästa säsong. Punkt.

 18. Bonzon skriver:

  För fansens pengar fick vi in…Langkow…herregud, kan man inte ens göra skillnad mot div 1 lag ska man nog åka hem…