Mårtensson och lite VM-mix med stort förtroende för intressanta fransmän

Intressanta vändningar sedan Centralen intervjuade Viktor Mårtensson för några dagar sedan. Få spelare har visat sådant VIK-hjärta, vilket Viktor särskilt visat den senaste tiden.

Efter VIK Supports engagemang var nog Niklas Johansson mer eller mindre tvingad att stödja detta då fansen är mycket viktiga för VIK-ledningen. Ett exempel är att de varit mycket tillmötesgående mot undertecknad.

Dock är det en fin balansgång då det fortfarande är Niklas Johansson som ska sätta ihop laget. Men eftersom Niklas har stöttat denna insamling är det bara att köra på för de som vill bidra.

Om (”immer ein aber”) Mårtensson kan få mer fart och puckkontroll har han ju sedan ett bra spelsinne och unik fysik till att bli en ovärderlig forward i fjärdekedjan med sitt VIK-hjärta. Men det är just OM han kan förbättra speeden och puckkontrollen…

***

Flera intressanta namn i VM. Julien Desrosiers har gjort det bra i Frankrike och har fått allt mer istid och centern (spelar ytter i VM dock) har fått 16.01 minuter per match.

Att jämföra med Damien Fleury (12.07), NHL-spelaren Stephane Da Costa (15.55) och PA Bellemare (16.35). Desrosiers har gjort tre poäng och har alltså coachens förtroende.

Att VIK tittat på 31-åringen är enligt mycket bra källor troligt, en källa sa att VIK-ledningen tycker att Desrosiers ”känns spännande”.

Annars kan det vara någon italienare. Scandella har ju visat upp nära på världsklass i skridskoåkningen, men den tidigare Röglespelaren är ju ytter.

Dan Tudin är en center i Italien som ryktats till Sverige men är knappast någon förstecenter.

Dessutom vore det tänkbart att man kanske vill ha en franskkanadensisk kompis till Alex Rouleau. Roulau har också fått mycket förtroende av coachen och har fått spela 21.03 per match, vilket är delat andraplats i istid bland backarna.

Det ska som sagt bli ytterst intressant vilken VIK:s nye förstecenter blir. I ärlighetens namn har ju de värvningar man gjort hittills knappast varit några beprövade stjärnor som kostat mycket pengar.

Därmed borde det finnas lite i skattkistan som gör att VIK kan värva någon riktigt skicklig och beprövad förstecenter som kan lyfta hela sin femma plus laget.

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Bitter Bosse: Du har en poäng, spelarbudgeten verkar inte vara på topp. Tidigare har man ju uttalat att man verkligen skulle ta in en förstecenter.

  Verkar dock som man nu ändrat sig och nöjer sig med en ”andrecenter”. Kanske beroende på att man kanske inte kan lösa situationen med Lundbohm.

 2. Bitter Bosse skriver:

  Tycker du ska börja räkna lite plus minus först så förstår du att det inte finns några pengar kvar i den där skattkistan.

  Broc kostade ingenting, Wille kostade ingenting, Lundgren kostade ingenting.

  Leisenring mer betalt, Kimby mer betalt, Björklund mer betalt.

  Mitell var också underbetald. Roulea är nog inte gratis.

  Det går rykten om att man även dragit ner lite på spelarbudgeten. Vi får nog vara glada om vi ens får en center….