Ett snabbt snack med Dave Lundbohm: ”Jag ser mycket fram emot nästa säsong”

Centralen fick tag i omdebatterade forwarden Dave Lundbohm som hade en mycket tung fjolårssäsong under Mats Waltins krävande ledarskap.

Lundbohm som skrev på ett tvåårskontrakt fick en fraktur på handleden inledningsvis och hade det tungt. Sedan kom amerikanen igång och bombade in flera fina mål med sitt fantastiska skott. Dock hamnade 32-åringen i Waltins iskalla frysbox och fick spela i fjärdekedjan och var mycket blek resten av säsongen.

Hur går träningen David?

– Jag är i USA just nu och träningen går jättebra, jag ser mycket fram emot nästa säsong!

Hur ser du på nästa säsong?

– Laget har förlorat en hel del, men jag tycker vi har fått in mycket också så jag tror att det kommer bli en mycket rolig säsong, säger David som alltså indikerar att han siktar på att komma tillbaka till VIK.

Undertecknad hoppas kunna återkomma med en lite längre intervju med Lundbohm snart.

***

Intressant att det verkar som att Lundbohm alltså räknar med att komma tillbaka till laget. Enligt mycket goda källor fick även Lundbohm väldigt mycket bannor och skäll av Waltin vilket uppenbarligen sänkte amerikanen med de fina meriterna fullständigt.

***

Sedan rapporterades på VIK.se att Fredrik Johansson tränar på egen hand, vilket gör att vi kanske vågar räkna med Freddan lite längre fram på säsongen.

Om dessa två nästan uträknade herrar plus Viktor Mårtensson och en ny center nu ska in i lagbygget blir det faktiskt ganska trångt på forwardssidan och en väldig konkurrens om istid i power play…

1:a: Leisenring – Mr X1 – Zettergren

2:a: Berg – Kimby – Bergquist

3:e: Eriksson – Kinisjärvi – Backman/Lundbohm

4:e: Söderkvist – Fredrik Johansson – Jonsson/Mårtensson

Alltså 14 seniorforwards kan det bli. Mycket svårt då för Mikael Frycklund och Co. från J20 att slå sig in här…

***

Sedan kan vi räkna bort Julien Desrosiers som gjorde ett bra VM för Frankrike. Den av VIK scoutade centern skrev på ett nytt kontrakt med Rouen i Frankrike.

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Gurkguda: Ja, får vi in Freddan får vi nog använda honom center, han har ju haft bra tekningsstatistik bland annat. Så det skulle vara en välkommen förstärkning, nästan som ett nyförvärv.

  Bosse: Ihärdiga rykten placerar Ljungh i DIF, men nu har de 12 forwards på pappret. Antingen tvekar DIF, eller så försöker Ljungh få VIK att komma med ett bra bud. Man kan ju alltså bara spekulera i varför det dröjer. Någon som vet mer?

 2. Bosse skriver:

  Vad händer med Ljungh? Har du nån info?

 3. Gurlguda skriver:

  Tror på Lundbohm och hoppas att han får tillbaka lite självförtroende. Johansson, klart han blir bra.

 4. Fredde skriver:

  Får hoppas Dave kommer in och tar revanch på förra säsongen!