Mer Hetta (Björklöven/Kristianstad): ”Grymt direktskott och användbar i PP men beroende av omgivningen”

Fick lite mer info om det senaste nyförvärvet Fredrik Hetta, som hade delat bäst målsnitt i AllEttan Södra med tio mål på 15 matcher senaste säsongen.

– I rätt omgivning kan Hetta vara bra, men han är väldigt beroende av sina medspelare, säger insatte Kristianstadssupportern Max Strömberg Melin (@max__xths på Twitter). Kan inte leda en formation på egen hand. Gjorde mycket poäng tack vare att han spelade med bra spelare i PP.

Varför blev inte Hetta kvar i Kristianstad?

– Jag tror inte Mats Lusth litade på honom fullt ut, plus att han vill bygga fyra kedjor som kan flytta upp och etablera spel, tror inte Lusth såg det i honom (dock ville Kristianstad behålla enligt denna artikel, reds. anm.). Plus att topp-6 på forwardssidan är ganska stängd här redan, och redan fullt med rightare i laget.

Lövenbloggaren på löven4ever.com säger så här om Hetta:

– Grymt direktskott, så användbar i PP, men i övrigt klen, i Allsvenskan kom han helt bort i spelet 5-mot-5. Har ju dock levererarat rejält i Ettan tidigare och lär göra det även hos er. Väldigt trevlig kille som behandlades väldigt illa i Löven på slutet. Tvingades från omklädningsrummet på grund av platsbrist under sin skadeperiod och fick uppmaningen träna med J20 när han väl blev frisk.

– Fredrik fick sedan lämna Löven p.g.a. av en rad olika orsaker, men främst beroende på skadeproblem. Det har ju även fortsätt i Kristianstad. Sen levererade han inte enligt önskemål här.

***

Det låter med andra ord som Hetta är en renodlad sniper, inte så mycket mer kanske. Och alla lag behöver ju minst en sådan, särskilt högerfattade. Studier i NHL har visat att de lag som kan ställa upp med minst två rightare i power play får mycket bättre utdelning där statistiskt.

Högerfattade snipers kan vara bra att ha, oavsett division… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Gällande Hettas skadeproblem, enligt Zetterberg ett ljumskbråck som har opererats, är prognosen för just den operationen mycket god enligt en källa som kan detta i bloggens närhet. Så länge inte det är några andra typer av ljumskproblem bör man bli 100 % återställd.

6 svar

 1. Kelly skriver:

  He he nu är det ju Fredrik och inte Henrik. Bäst att justera i inledningen.

 2. PatrikH skriver:

  Det går att träna upp fysiken, den är inte för alltid given!

 3. Pelle skriver:

  Håller med om det sista angående ljumskbråck. Är det ett ”normalt” ljumskbråck så opererar man in ett nät som håller grejerna på plats, och då blir man helt återställd.

 4. Kjell Karlsdon skriver:

  Som erfaren Löven supporter har jag sett Fredrik Hetta i två säsonger. Ett bra right skott, OK det enda ni får. Vill inte slå på den som ligger men Fredrik är en MKT klen spelare, helt oanvändbar i 5-5. Identisk med Joakim Högberg, bara klen, typisk Div ett spelare, sorry. Den här spelartypen måste ju ställa sig framför spegeln och bestämma sig för att bli en RIKTIG ishockeyspelare, och som sagt, skadad av och till hela tiden.
  Som Rasmus Edström, Div ett spelare.

  • patrik johansson skriver:

   Eeeehh vi spelar i div 1. Sedan har väl han haft skadeproblem i 2 år men tack ändå för info…’

  • Albin skriver:

   Han kanske blir bättre nu när han är opererad