Röster om nyförvärven Lehman från Troja & Hetta från Björklöven/Kristianstad: ”Högklassigt skott”

 

Patrik ”ZTV” Zetterberg fortsatte leverera nyförvärv i direktsändning även denna fredag på VLT.se. Två tredjedelar av en tänkbar förstakedja presenterades i form av Niclas Lehmann (ex Troja) och Fredrik Hetta (ex Björklöven/Kristianstad). Lehmann gjorde bland annat 1-3-målet mot VIK borta i kvalet med ett direktskott (känsliga tittare varnas).

Så här säger Trojabloggaren Elias Ekstrand på Trojakollen.se om Lehmann:

– Lehmann trivdes inte i Ljungby och ville inte vara kvar. Bra spelförståelse och i kvalet fick han verkligen produktionen att lossna (var faktiskt Trojas ledande målskytt med 7+3 i kvalserien). Men annars är han seg på rören och skridskotekniken är klart förbättringsbar. Hade bitvis svårt med tempot och var ojämn.

Lehmann gjorde faktiskt fler poäng i Allettan och kvalen än i Södra grundserien. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vilken spelartyp är Lehmann?

– Speluppläggare skulle jag väl säga. Typisk center av sig. Han spelade som center i tredjekedjan sista halvan av säsongen, inledde i andra. Troja avslutade säsongen med Elias Edström som förstecenter, Mikael Johansson som andrecenter, sedan Lehmann som tredje och Alfred Andersson (skadad) & Mattias Nilsson.

Detta har jag fått från Björklövenhåll om Fredrik Hetta:

”Hetta har varit skadedrabbad så han har aldrig fått eller tagit chansen. Lite ”snajpertyp” med högklassigt skott. Okey skridskoåkning. Skadefri kommer han göra mycket poäng i Ettan. Stor varningsflagga just kring om han håller ihop. Fick sannolikt lämna Löven p.g.a. dessa ständiga skador som hindrade honom från att träna och spela kontinuerligt.”

***

Patrik Zetterberg tydliggjorde på VLT.se att Hetta ska vara kry och kör för fullt nu efter ljumskbråcksoperation, plus att tanken är att Hetta och Lehmann ska spela ihop. Då kan vi skissa på kedjorna igen. Zetterberg var också tydlig med att Lehmann anses vara en förstecenter.

Inte alls fel, i teorin, att ha en vänsterfattad speluppläggare i Lehmann med en högerfattad sniper som Hetta på kanten, tänk lite ”McGrath-Fleury”-light anno 2010-11 i sin prime så här på fredagskvällen, nu den tid på året de flesta lags fans är positiva och nästan alla trupper är intressanta:

Hetta – Lehmann – Mr X1

Mattsson – Pettersson – Weiskog (På VLT.se sa ”OP” idag att de spelade så i Enköping)

Mattisson – Andersson – Holmberg

Lidström – Mr X2 – Wallin

***

Det är orättvist att förvänta sig att Hetta och Lehmann frälser laget, men vi kan hoppas att de finner kemi som lyfter varandra och maskerar brister. På samma sätt som övriga truppen måste. Vi får lita på att Zetterbergs känsla är lika bra som sportchef som han hade på plan, så summan blir större än de enskilda delarna.

Dock borgar den fina backsidan för att forwards kommer få bra understöd och att de förhoppningsvis kan känna trygghet och få riktigt bra puckar att jobba med.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"875793074202529792";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/875793074202529792";s:5:"pDate";s:19:"2017-06-16 19:11:55";}}";

5 Kommentarer

 1. fredrik

  Som andra varit inne på, en swishkampanj för FJ vore grymt!
  Och då kanske man kan ha råd med två till spetsspelare istället för 1, det kan göra enorm skillnad!
  Sen hoppas jag även att supportrarna fortsätter sluta upp trots div1 spel.
  Man slutar inte stötta laget i sitt hjärta bara för att man spelar i en lägre division!
  Ses på läktarna i höst alla gulsvarta, längtar redan!

 2. Marko

  Kan förstå Lehmann att han inte trivdes i Ljungby, då jag är där(här) just nu i skrivande stund. Ingen världsmetropol kan jag väl skriva under på oavsett orsak till Lehmanns icke- trivsel. Hursomhelst så är känslan bra med dessa killar och man får hoppas att Hetta håller sig frisk och är en topplirare för VIK kommande säsong. Jag tror förresten att VIK o FJ hittar varandra, senast i augusti. Det blir lite ge och ta från båda sidor och förhoppningen är att FJ stannar och hjälper laget upp till allsvensk nivå igen.

 3. Freddan

  Även om många är lite trötta på insamlingar, vore det ändå inte läge att öppna en swish så de kunde få med sig FJ..?

 4. Emil

  Detta ser riktigt bra ut! Nu är det bara Freddan kvar så har vi en jävla vass kedja!

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto