Mer Simon Fernholm från AIK & Vita Hästen med highlights & scout om Björklövens nye Félix Girard och en jämförelse med Alexander Rauchenwald i en ”centerduell”

Alexander Rauchenwald. (skärmdump)

 

Lite highlights för Simon Fernholm (nr. 33) från succésäsongen i Vita Hästen 19/20:

***

Lite mer Simon Fernholm. En på insidan, som brukar vara träffsäker, säger detta om den storväxte backen:

– Gillade honom i Hästen, och blev lite positivt överraskad av det jag såg i Norrköpingslaget. Stabil hemåt och flyttade pucken bra till Markus Ericsson och Linus Andersson i PP. Vet inte riktigt hur det var i AIK, men känns spontant som att många underpresterade där säsongen som gick.

– Tror också Fernholm är en spelare som verkligen behöver få mycket istid för att vara effektiv. Ska ha väldigt stort självförtroende och behöver också få stort förtroende från tränarna, och då kan det också bli väldigt bra, som det uppenbarligen blev i Hästen. Och om han lyfter fysträningen kan det nog bli bli SHL…

***

Björklöven har värvat centern Félix Girard från ICEHL i främst Österrike.

– En utmärkt tekare (en av de bästa tekarna i ICEHL) som spelar ett gediget tvåvägsspel, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Jämn och kan hålla igång i spelet.

– Inte en playmaker, men flyttar puck okey och har ett ganska bra skott från tekningscirkeln. Var en 3:e/4:e-center i AHL, men visade sig ha en viss offensiv i sitt spel i Fehervar och Innsbruck.

– Okey fötter, men du kommer inte märka honom genom hans skridskoåkning, mer en spelare som ligger rätt i position. Om du har en center framför honom har du bra centerdjup, har du två centrar före honom har ditt lag ett ett utmärkt centerdjup…

– Skulle tveka att ta honom som en center på vars offensiva produktion du måste lita på varje kväll. Men spelade PP och PK förstås.

Det har varit lite snack här i lokaltidningen att VIK kanske erbjöds Girard men valde möjligen österrikaren Alexander Rauchenwald istället, hur jämför du dessa två centrar?

– Rauchenwald, när han är på topp (har ju varit skade-/sjukdomsdrabbad), har mer offensiv i sitt spel. Men Girards tekningsförmåga kommer alltid att vara mycket värdefull. Girard har vunnit 60,1 % av teken i Österrike, Rauchenwald har legat runt 53 % de senaste åren.

– Om du jagar ett mål skulle jag sätta in Rauchenwald på isen, försvarar jag en ledning skulle jag välja Girard.

– Girard har lite bättre poängsnitt i ICEHL (0,87 mot 0,70) de senaste åren, men Rauchenwald har spelat bakom tunga namn i storlaget Salzburg, säger denna proffsscout avslutningsvis.

1 svar

  1. Pelle skriver:

    Magkänslan är bra. Känns tryggt och bra med storväxta backar.