Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Modo & Vita Hästen vann: VIK måste upp & lite om marknaden

 

Modo och Vita Hästen vann i afton. Därmed är det hela sju-åtta poäng upp till säker mark nu.

Tåget kan börja gå nu. Men det positiva är trots allt att det är 72 poäng kvar att spela om. Men hur många av dessa 72 poäng måste VIK plocka, om det lag som hamnar 12:a kommer ha samma poängsnitt som dagens lag på den placeringen, Vita Hästen?

För att slippa kval kommer det då behövas cirka 65-66 poäng om dagens snitt håller sig, vilket det ofta brukar göra. Då måste VIK ta cirka 36 poäng till vilket motsvarar 12 trepoängare.

Det ser alltså ut som laget behöver vinna lite drygt hälften av de 24 matcher som är kvar för att laget ska ha en okey chans att slippa negativt kval. Ingen omöjlig uppgift trots allt.

Ska vi vara överilade, flyga iväg i det blå, tillfälligt tappa markkontakten och även titta mot playoff ser det ut som laget behöver vinna minst 15 av de 24 matcher som är kvar för att blanda sig i där.

***

Men för att VIK ska kunna lyfta i tabellen behöver det nog hända grejer. Det kan nog börja röra sig på spelarmarknaden efter jul.

Hörde exempelvis att Zagreb troligen ganska snart kommer börja släppa spelare. Detta ger ringar på vattnet.

Det finns även AHL-spelare som trots att de lirar där just nu även tittar på att avsluta säsongen i Europa.

Lite komiskt att höra dock hur svårt det kan vara att värva. Mycket som ska stämma. Nu har jag hört om inte mindre än tre spelare vars partners lite har rykten som potentiella orosmoment.

”He is a headcase, or rather his partner is…”, fick jag höra om en. Dags för sociala scouter?

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"810976049387491328";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-19 22:32:12";}}";

4 Kommentarer

 1. Jocke

  Vill inte heller måla fan på väggen men Freddan har en poäng, vet inte om du kollade på swehockeys tabell som inte är uppdaterad men vill de sig illa har vi 10p till säker mark om resultaten inte går vår väg på ons…

  1. Mikael Norén

   Ja kollade Swehockey… vad har hänt där då? Märkligt. Kollade även hockeyallsvenskan.se

 2. Olle

  Jag vill inte måla fan på väggen men…

  Det mest klassiska misstaget vissa lag gör är att försöka hänga på i tabellen för länge i stället för att förbereda,sig mentalt för kvalet och komma maximalt laddade mot supertaggade uppstickare från Hockeyettan.

  Det blev Trojas och MoDos fall, exempelvis!

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto