Behovet av någon form av injektion eller förändring efter ny passiv insats i Karlskoga

 

Fem gulsvarta förluster på de sex senaste matcherna och en 13:e plats tär. Särskilt tungt var det att se VIK tillbaka på ruta 1 igen i Karlskoga senast. Detta efter segern i ödesmatchen mot Modo och Gråhns brandtal. Det känns inte som saker går åt rätt håll.

Laget har svårt att släppa oss och faller gärna tillbaka i en passivitet där man förefaller försöka spela “säkert”. Man verkar nervösa och spända. Pucken hanteras ofta som en handgranat, då man gärna slänger iväg den snarare än att försöka göra något konstruktivt (jämför med Karlskoga).

Det var stor skillnad rent tekniskt i puckhanteringen om man jämför med hur Karlskoga så bekvämt hanterade och fördelade trissan, när den istället så försmädligt rann av de gulsvarta bladen.

Man kan fråga sig varför? Kanske är det så enkelt att BIK har en så oerhört mycket högre skicklighetsnivå? Eller helt enkelt en mycket lägre anspänningsnivå?

Det finns nog inga lätta svar på frågorna. Men VIK behöver onekligen någon form av injektion då laget inte tänder på alla cylindrar. Den långsiktiga utvecklingen över säsongen kan också ifrågasättas.

Något som kan få riktig fart på Lihagen igen. Något som gör att Frycklund hittar tillbaka till sitt faktiskt bitvis dominanta spel de första 15 omgångarna.

Något som får Mylläri att tända till och använda sina fina verktyg igen. Något som får Rasmus Edström och Johan Jonsson på allvar visa varför de har så mycket SHL-rutin. Något som får Marcus Bergman att hitta den riktiga glöden igen.

Något som får Freddan Johansson & Eddie Davidsson producera närmare en poäng/match igen. Något som kan få fler än Christopher Fish, Stefan Gråhns, Hampus Larsson och Jimmie Jansson att spela fysiskt.

Något som kan släppa loss kraften ordentligt i smarte dynamon Linus Svedlund så att poängen börja ramla in mycket mer regelbundet.

Och något som får laget att vara redo, orädda och bekväma med pucken från första minuten i nästa bortamatch…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"810426633421262848";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-18 10:09:01";}}";

2 Kommentarer

  1. Vimmerbyarn

    Har garanterat till största delen med anspänningsnivån att göra. Men frågan är istället vad den höga anspänningsnivån beror på??

  2. Gurkan 63

    Tänk om man hadde en trolstav . Vad är det som är problemet med denna klubb/förening ? Vi som älskar hockey och älskar vårat vik ,snacket går folk är besvikna mycket besvikna. Jag tror att laget är för dåligt denna säsong ,vissa kommer inte upp i nivå som tex Fish ,mylleri mfl. Det kanske är för hög ommsätning av tränare i vik ? Jag är ganska säker på att kommpetensen inte riktigt finns i föreningen , eller är problemet endast pengar ? Tänk Vsk bandy dom var för några år sen riktigt nere i skiten men sen hände något , det är en konst att bygga en förening och det gör du inte enbart med en stor säck pengar. Jag lider med Vik jag älskar hockey och vik jag kommer gå på matcherna oavsett hur mörkt det är . Men jag tycker det är många som när ransaka sig själva .

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto