Usel start, ok i 10 minuter, sedan passiv titta-på-hockey mot kreativt och snabbt Karlskoga

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Christer Olssons gäng kom åter inledningsvis ut till synes livrädda i en bortamatch. BIK vann till slut med 6-3 glidande på en skridsko. VIK skapade nog högst 4-5 bra målchanser på hela matchen och BIK uppemot 20.

VIK stod bara och tittade till en början. Sedan 2-0 BIK som ett brev på posten. Såklart. VIK:arna kunde inte slå eller ta emot en passning. Kunde inte hantera pucken. Jobbig start.

Men fina individuella prestationer av främst Linus Svedlund utjämnade till 2-2 i första perioden. VIK tog efter den icke närvarande starten kampen och tacklade. BIK är ju det lag i serien som minst gillar att bli tacklade.

BIK var mycket mer kreativa och kunde vända och vrida med pucken och till slut 6-3, där VIK:s tredje mål var en gåva från BIK, ett snyggt självmål. Marcus Dahlbom var medioker och Henrik Lundberg saknades verkligen.

SAMMANFATTNING

På något sätt är handbromsen i. VIK vill gärna bli passiva och titta på, även om man kan blixtra till mellan varven. Det passiva och avvaktande är grundinställningen på denna gulsvarta upplaga. Man säkrar helst och slår pucken i rundeln utan adress i anfallszon (!). Precis det som Thomas Paananen jobbar med att få bort i J20.

Det är lätt att säga att laget helt enkelt är för dåligt. Men det ligger såklart en del i det, tills man tittar på Karlskogas trupp och budget. Det är svårt att påstå att de ligger ljusår före VIK där, ändå är det så stor skillnad i hur lagen uppträder på isen i spelet med puck.

Spelare som Mylläri och Bergman hade extrema problem i att hantera pucken i afton.

Dahlbom hade till sitt försvar dålig hjälp av backarna, exempelvis är det för dåligt av en SHL-meriterad back som Rasmus Edström att sova som han gjorde vid 3-2.

Visst skulle vi egentligen behöva en helt ny förstafemma, men jag tror samtidigt inte ett coachbyte skulle kunna försämra något från denna låga nivå. Snarare skulle det kanske kunna få fart på offensiven som är snudd på obefintlig i för många matcher.

Beröm till Jimmie Jansson som inser att om han ska spela i Allsvenskan så måste han smälla på och vara i ansiktet på motståndarna. Fler skulle behöva sådana självrannsakande insikter.

Och sen om man ska köra den hårda linjen vore det ju trevligare att se egna juniorer som Gustav Lindberg mfl. istället för inte överdrivet närvarande lån som inte levererar. Då är det ju bara onödigt att utveckla andra lags spelare. Gällande diskussionen ”dra om det inte passar”. Men vi kanske ska vara snälla kring jul.

PUCKLIGAN:

5. Linus Svedlund

4.

3.

2. Jimmie Jansson

1.

5 svar

 1. Zeke skriver:

  Nu är det dax att dom äldre spelarna levererar,levererar dom då kommer dom yngre efter.Tyvärr tror jag dom äldre har ledsnat på tränarna för länge sedan och så som Zabel har matchat backarna finns ingen logik alls det enda han fått är osäkra backar som inte känner förtroende.Har det inte varit för ekonomin så har tränarna fått gått för länge sen men frågan är om inte det är ett måste medan tid finns kvar för åker man ur är det dödsstöten för föreningen

 2. Gurkan 63 skriver:

  Karskoga var för bra denna kväll . Spelet vik bjuder på är inget spel ,det är puck ner i hörnen sen står man där och bökar till ingen nytta. Vad ska man säga ,vist blir man besviken ,men klyschan att vi kan bättre är bara en klyscha vik är inte bättre än så hära tyvär. Det kommer bli tuft mycket tuft för vik denna säsong det kommer vara så hära ,bara hoppas att dom är kvar i Allsvenskan nästa säsong. .

 3. PatrikH skriver:

  Håller helt med om denna analys. Vi har sett att det finns en helt annan kvalitet i VIK, men som sagt verkar det som tränarna skrämmer upp spelarna istället för att ingjuta mod, vilja att göra mål, tackla och jävlaranamma i spelarna. Om detta antagande stämmer då är det dags att kicka tränarna, något jag inte brukar argumentera för. Det är inte spelarmaterialet det är fel på utan att det saknas klara linjer, laganda som jag ser det.

 4. Vimmerbyarn skriver:

  Västerås slutar aldrig att överraska…..Överraskade positivt senast för att sedan överraska negativt nu. 6 mål bakåt är för mycket.

 5. Marko skriver:

  Jag tyckte att det var en helt ok match i långa stunder tills ”myntet trillade ner” . Inte ens ärkegrisen Wessner körde på i vanlig takt utan det var en ganska tempofattig match med lite intensitet mestadels. Tänkte i början att, fan om VIK skulle kunna skaffa in 2 spetsar så skulle det bli bra, men efter ett tag så fattade jag att inte ens 2 killar av hög klass skulle klara att lyfta laget nämnvärt om inte samtliga spelar som mot Modo. Sen är det som Mikael skriver, tråkigt att man inte får ut mer av lånespelare som Jellvert el Bernhardt. Appelgren sa ju att de velat ha Jellvert även tidigare . Min fråga är då: – Vad har man sett hos honom som gör att han lyfter VIK? Nu är han enbart medioker enligt mig.
  Det är bara o fortsätta hoppas på att vi får tillbaka lite skadade o sen tar man nya tag